Paolo Sorrentino

Paolo Sorrentino

Paolo Sorrentino
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 31.5.1970

Doğum Yeri: Napoli, İtalya

İtalyan aktör, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Gençlik (2015), Muhteşem Güzellik (2013) ve Olmak İstediğim Yer (2011) filmleriyle tanınmıştır. Daniela D'Antonio ile evlidir ve iki çocuk sahibidir.

Filmografi

Yönetmen

2018 Piccole avventure romane (Kısa Film)
2018 Loro 2
2018 Loro 1
2017 Killer in Red (Kısa Film)
2015 Gençlik
2014 The Dream (Kısa Film)
2014 Sabbia (Kısa Film)
2014 Seni Seviyorum Rio
2013 Muhteşem Güzellik
2011 Allo specchio (Kısa Film)
2011 Olmak İstediğim Yer
2010 Napoli 24 (Belgesel)
2009 L'Aquila 2009 - Cinque registi tra le macerie (Kısa Belgesel Video)
2009 La partita lenta (Kısa Film)
2008 Il divo - La spettacolare vita di Giulio Andreotti
2006 L'amico di famiglia
2004 Giovani talenti italiani (Video)
2004 Le conseguenze dell'amore
2002 La primavera del 2002 - L'Italia protesta, l'Italia si ferma (Belgesel Video)
2001 La notte lunga (Kısa Film)
2001 L'uomo in più
1998 L'amore non ha confini (Kısa Film)
1994 Un paradiso (Kısa Film)

Televizyon

2019 The New Pope
2016 The Young Pope
2014 Le voci di dentro (TV Filmi)
2004 Sabato, domenica e lunedì (TV Filmi)

Senaryo

2018 Piccole avventure romane (Kısa Film)
2018 Loro 2
2018 Loro 1
2017 Killer in Red (Kısa Film)
2015 Gençlik
2014 The Dream (Kısa Film)
2014 Seni Seviyorum Rio
2013 Muhteşem Güzellik
2011 Allo specchio (Kısa Film)
2011 Olmak İstediğim Yer
2010 Napoli 24 (Belgesel)
2009 La partita lenta (Kısa Film)
2008 Il divo - La spettacolare vita di Giulio Andreotti
2006 L'amico di famiglia
2004 Le conseguenze dell'amore
2001 La notte lunga (Kısa Film)
2001 L'uomo in più
1998 L'amore non ha confini (Kısa Film)
1998 Polvere di Napoli
1994 Un paradiso (Kısa Film)

Televizyon

2019 The New Pope
2000 La squadra

Yapımcı

2018 L'amica geniale
Oyuncu

2013 Muhteşem Güzellik
2009 Questione di cuore
2006 Il caimano

Görev Aldığı Yapımlar

Paolo Sorrentino Fotoğrafları

Paolo Sorrentino Haberleri