Paolo Virzì

Paolo Virzì

Paolo Virzì
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 4.3.1964

Doğum Yeri: Livorno, ABD

İtalyan oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Gördüğüm En Güzel Kadın (2010), Tutta la vita davanti (2008) ve İnsan Sermayesi (2013) filmleriyle tanınmıştır. Eski eşi Paola Tiziana Cruciani ile olan evliliğinden 1, şimdiki eşi Micaela Ramazzotti olan evliliğinden 2 olmak üzere üç çocuk sahibidir.

Filmografi

Yönetmen

2018 Notti magiche
2017 Karavan
2016 Deli Dolu
2013 İnsan Sermayesi
2012 Tutti i santi giorni
2010 Gördüğüm En Güzel Kadın
2009 L'uomo che aveva picchiato la testa (Belgesel Video)
2008 Tutta la vita davanti
2006 N
2004 Giovani talenti italiani (Video)
2003 Caterina va in città
2002 My Name Is Tanino
2001 La strana coppia. Incontro con Age e Scarpelli (Belgesel)
1999 Provino d'ammissione (Kısa Film)
1999 Baci e abbracci
1997 Ovosodo
1996 Intolerance
1996 Ferie d'agosto
1994 La bella vita

Yapımcı

2016 Deli Dolu
2015 Doğan Çocuğa İsim
2011 I più grandi di tutti
2010 Gördüğüm En Güzel Kadın
2009 L'uomo che aveva picchiato la testa (Belgesel Video)
2008 Tutta la vita davanti
2003 Caterina va in città

Senaryo

2018 Notti magiche
2017 Karavan
2016 Deli Dolu
2013 İnsan Sermayesi
2012 Tutti i santi giorni
2010 Gördüğüm En Güzel Kadın
2009 L'uomo che aveva picchiato la testa (Belgesel Video)
2008 Tutta la vita davanti
2006 N
2006 L'estate del mio primo bacio
2006 4-4-2 - Il gioco più bello del mondo
2003 Caterina va in città
2002 Nemmeno in un sogno
2002 My Name Is Tanino
2001 La strana coppia. Incontro con Age e Scarpelli (Belgesel)
1999 Provino d'ammissione (Kısa Film)
1999 Baci e abbracci
1997 Ovosodo
1997 Cuba libre - Velocipedi ai tropici
1996 Ferie d'agosto
1994 La bella vita
1992 Donne sottotetto
1991 Condominio
1990 Turné
1989 Tempo di uccidere

Televizyon

1994 L'ispettore Sarti - Un poliziotto, una città
1993 Una questione privata (TV Filmi)

Oyuncu

2009 Questione di cuore
2006 Il caimano

Görev Aldığı Yapımlar

Paolo Virzì Fotoğrafları

Paolo Virzì Haberleri