Paprika Steen

Paprika Steen

Paprika Steen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 3.11.1964

Doğum Yeri: Frederiksberg, Danimarka

Danimarka 'lı aktris. Oyuncu olarak Paprika Steen gürültülü kontrolsüz ucube rollerdeki filmlerde başarılı çok yönlü bir oyunculuğu gözler önüne sermektedir. Bu yönüyle Avrupa Film Akademisi En İyi Kadın Oyuncu Ödülü 'ne aday olarak gösterildi. Den eneste ene filmindeki rolüyle Danimarka Akademi Ödülü 'nü kazanmıştır.

Filmografi 
Rami og Julie l(1988)
Sort høst (1993)
Tre små historier (1993)
Frække Frida og de frygtløse spioner (1994)
Frihedens skygge (1994)
Kun en pige (1995)
De største helte (1996)
Hannibal & Jerry (1997)
Festen (1998)
Kirikou and the Sorceress (1998)
Idioterne (1998)
Den lille ridder (1999)
Den eneste ene (1999)
Solen er så rød (1999)
Mifunes sidste sang (1999)
Max (2000)
Help! I'm a Fish (2000)
Prop & Berta (2001)
Okay (2002)
Elsker dig for evigt (2002)
Drengen der ville gøre det umulige (2002)
Stealing Rembrandt (2003)
De drabbade (2003)
Adams æbler (2005)
Snart kommer tiden (2006)
Vikaren (2007)
Fear Me Not (2008)
Applaus (2009)
Everything will be Fine (2010)
Skeletons (2010)
SuperClásico (2011)

Yönetmen 
Lad de små børn... (DK, 2004)
Til døden os skiller (DK, 2007)

Görev Aldığı Yapımlar

Paprika Steen Fotoğrafları

Portreler