Patrice Chéreau

Patrice Chéreau

Patrice Chéreau
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 2.11.1944

Ölüm Tarihi: 7.10.2013

Doğum Yeri: Maine-et-Loire, Fransa

Fransız oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Mahremiyet (2001), Kraliçe Margot (1994) ve Gabrielle (2005) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2010 On bosse ici! On vit ici! On reste ici! (Kısa Film)
2009 Persécution
2005 Gabrielle
2003 Son frère
2001 Mahremiyet
1998 Ceux qui m'aiment prendront le train
1994 Kraliçe Margot
1991 Contre l'oubli
1987 Hôtel de France
1983 L'homme blessé
1978 Judith Therpauve
1975 La chair de l'orchidée

Televizyon

1996 Dans la solitude des champs de coton (TV Filmi)
1994 Wozzeck (TV Filmi)
1992 Le temps et la chambre (TV Filmi)
1985 La fausse suivante (TV Filmi)

Yapımcı

2005 Gabrielle

Televizyon

2008 Z mrtvého domu - From the House of the Dead (TV Filmi)
2005 Cosi Fan Tutte (TV Filmi)
1995 Patrice Chéreau, Pascal Greggory, une autre solitude (Belgesel TV Filmi)

Senaryo

2009 Persécution
2005 Gabrielle
2003 Son frère
2001 Mahremiyet
1998 Ceux qui m'aiment prendront le train
1994 Kraliçe Margot
1987 Hôtel de France
1983 L'homme blessé
1978 Judith Therpauve
1975 La chair de l'orchidée

Televizyon

2001 Les Feux de la rampe (Belgesel)
1978 Les contes d'Hoffmann (TV Filmi)

Oyuncu

2003 Kurdun Günü
2002 Au plus près du paradis
1999 Le temps retrouvé, d'après l'oeuvre de Marcel Proust (Seslendirme)
1997 Lucie Aubrac
1994 Bête de scène (Kısa Film)
1992 Son Mohikan
1985 Adieu Bonaparte
1983 Danton
1967 Trotsky

Televizyon

1996 Dans la solitude des champs de coton (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Patrice Chéreau Fotoğrafları

Patrice Chéreau Haberleri

Portreler


Vizyondakiler