Patricia Velasquez

Patricia Velasquez

Patricia Velasquez
Oyuncu

Doğum Tarihi: 31.1.1971

Doğum Yeri: Guajira, Venezuela

Venezuelalı aktris.

Tam adı Patricia Carola Velasquez Semprun'dur. 1987 yılında San Vicente de Paul Lisesi'nden mezun oldu. Mühendislik ve muhasebe eğitimi için üniversiteye gitti fakat bir ajansa gönerdiği fotoğraflar beğenilince eğitimini yarıda bırakarak İtalya'ya giderek manken ve fotomodellik yapmaya başladı. Burada birçok ünlü markanın defile ve katalog çekimlerine katıldı.

İlk kez 1992 yılında Red Hot Chili Peppers: Breaking the Girl isimli kısa video filminde oyunculuk yapmaya başladı. İlk uzun metraj film denemesi ise 1996 yılı yapımı Jaguar filmiyle olmuştur. Mumya (1999) ve Mumya Geri Dönüyor (2001) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2019 Lanetli Gözyaşları
2017 Pequeños Héroes
2016 American Girl (Kısa Film)
2016 Guys Reading Poems
2014 Liz en Septiembre
2011 Cenizas eternas
2004 Zapata - El sueño del héroe
2004 Beyin Avcıları
2001 Mumya Geri Dönüyor
2000 Turn It Up
2000 San Bernardo
2000 Committed
1999 Facade
1999 Mumya
1999 No Vacancy
1999 Beowulf
1997 Eruption
1996 Jaguar
1992 Red Hot Chili Peppers: Breaking the Girl (Kısa Video)

Televizyon

2011 Almighty Thor (TV Filmi)
2004 The Twelve Days of Christmas Eve (TV Filmi)
2002 Fidel (TV Filmi)
2010 Ugly Betty
2008 The L Word
2005 CSI: Miami
2004 Rescue Me
2004 American Family
2004 Arrested Development
2001 Ed

Video Oyunları (Seslendirme)

2018 Shadow of the Tomb Raider
2001 SSX Tricky

Yapımcı

2014 Liz en Septiembre
2011 Cenizas eternas

Görev Aldığı Yapımlar

Patricia Velasquez Fotoğrafları

Portreler