Patrick Dempsey

Patrick Dempsey

Patrick Dempsey
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 13.1.1966

Doğum Yeri: Lewiston, ABD

Patrick Galen Dempsey (doğum, 13 Ocak 1966 ) Amerikalı aktör ve araba yarışçısı. Dr. Derek Shepherd ('McDreamy') rolü ile Grey's Anatomy TV dizisinde ün yapmıştır. Indianapolis 500 ve birçok araba yarışında da hobi amaçlı olarak yarış hayatına devam etmektedir.

Dempsey'e 12 yaşında iken disleksi tanısı konulmuştur. 2008 oskar törenlerindeki bir röportajında Barbara Walters'a disleksi ile ilgili olarak 'beni ben yapan' şeklinde referans göstermiştir. “Bana daha çok çalışmalısın şeklinde bakış açısı kazandırmıştır” şeklinde konuşmuştur. “Asla vazgeçmedim”

Disleksi yüzünden aktör birçok rolde tüm senaryoyu ezberlemek zorunda kalmış ve hatta bazı seçmelerde rolü almada zorluklar yaşamıştır.
Filmografi
Film


1985   The Stuff   #2 Yeraltı taciri  
Heaven Help Us   Corbet  
1986   Meatballs III: Summer Job   Rudy  
1987   Can't Buy Me Love   Ronald Miller   'Genç artist ödülü'
In the Mood   Ellsworth 'Sonny' Wisecarver  
1988   Some Girls   Michael  
In a Shallow Grave   Daventry  
1989   Loverboy   Randy Bodek  
Happy Together   Christopher Wooden  
1990   Coupe de Ville   Robert 'Bobby' Libner  
1991   Mobsters   Meyer Lansky  
Run   Charlie Farrow  
1993   Bank Robber   Billy  
1994   With Honors   Everett Calloway  
Ava's Magical Adventure   Jeffrey  
1995   Outbreak   Jimbo Scott  
1997   Hugo Pool   Floyd Gaylen  
1998   Denial   Sam  
The Treat   Mike   Jonathan Gems filmi
There's No Fish Food in Heaven   The Stranger   diğer adı ile Life in the Fast Lane
1999   Me and Will   Hızlı Eddie  
2000   Scream 3   Det. Mark Kincaid  
2002   Sweet Home Alabama   Andrew Hennings (Melanie'nin nişanlısı)  
The Emperor's Club   yaşlı Louis Masoudi  
2006   Brother Bear 2   Kenai   seslendirme
Shade   Paul Parker   Kısa film
2007   Özgürlük Yazarları   Scott Casey  
Enchanted   Robert Philip   MTV Sinema ödülleri en iyi öpüşme için aday - 'En iyi performans' - 2008 National Movie Awards
2008   Made of Honor   Tom Bailey  
2010   Valentine's Day   Harrison Copeland  
Televizyon

1986   A Fighting Choice   Kellin Taylor   TV filmi
Fast Times   Mike Damone   Dizi
1989   The Super Mario Bros. Super Show!   The Plant   1 bölüm
1990   The General Motors Playwrights Theater     1 bölüm 'Merry Christmas, Baby'
1993   For Better and for Worse   Robert Faldo   Dizi
JFK: Reckless Youth   John F. Kennedy   Mini dizi
1995   Bloodknot   Tom   TV filmi
1996   The Right to Remain Silent   Tom Harris   TV filmi
A Season in Purgatory   Harrison Burns   Mini dizi
1997   20,000 Leagues Under the Sea   Pierre Arronax   Mini dizi
The Escape   Clayton   TV filmi
The Player   Griffin Mill   TV filmi
1998   The Bible: Jeremiah   Jeremiah   TV filmi
Crime and Punishment   Rodya Raskolnikov  
2000-2001   Will and Grace   Matthew   3 bölüm
2000-2002   Once and Again   Aaron Brooks   4 bölüm. - 53.cü Primetime Emmy Ödüllerinde aday
2001   Blonde   Cass   Mini dizi
2003   Lucky 7   Peter Connor  
Karen Sisco   Carl   1 bölüm
About a Boy   Carl   TV filmi
2004   Iron Jawed Angels   Ben Weissman   TV filmi
The Practice   Dr. Paul Stewart   3 bölüm
2005-günümüz   Grey's Anatomy   Dr. Derek Shepherd   Ödül - 13.cü Actors Guild Awards
Ödül - 33.cü People's Choice Awards
Ödül - 34.cü People's Choice Awards
Aday — 'Best Performance by an Actor in a Television Series - Drama' at the 63rd Golden Globe Awards
Aday — 'Best Performance by an Actor in a Television Series - Drama' at the 64th Golden Globe Awards
Aday — 'Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series' at the 12th Screen Actors Guild Awards
Aday — 'Outstanding Performance by a Male Actor in a Drama Series' at the 12th Screen Actors Guild Awards
Aday — 'Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series' at the 14th Screen Actors Guild Awards
Aday — 'TV — Choice Actor: Drama/Action Adventure' at the 2006 Teen Choice Awards
Aday — 'Choice TV Actor: Drama' at the 2008 Teen Choice Awards
Aday — 'Favourite Male TV Star' at the 35th People's Choice Awards
2009   Private Practice   Dr. Derek Shepherd   Bölüm: ('The Ex-Life')

Görev Aldığı Yapımlar

Patrick Dempsey Fotoğrafları

Patrick Dempsey Haberleri