Patrick Stewart

Patrick Stewart

Patrick Stewart
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 13.7.1940

Doğum Yeri: Mirfield, Yorkshire, İngiltere

İngiliz oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı.

Patrick Stewart, 1987-1994 yılları arasında yayımlanan Star Trek: The Next Generation dizisinde Kaptan Jean-Luc Picard karakterini canlandırmıştır.

Patrick Stewart Nat Geo Wild kanalında yayınlanan 'Hayvanların Üstün Güçleri : Avcılar' adlı belgeseli sunmuştur. Ayrıca belgeselin konusu Çekiç Başlı Köpek Balığı, Piton ve Engerek Yılanı gibi doğanın en inanılmaz duyu yeteneğine sahip avcılarını inceliyor konulu belgeseldir. 60 dakikalık bu belgesel 07.03.2013 tarihinde saat 23.00'te yayınlanmıştır.

Patrick Stewart, Hayvanların Üstün Güçleri : Katiller belgeselinde timsah, aladoğan ve asker karınca gibi doğanın en başarılı avcılarının gizemli üstün güçlerini inceliyor.

Hayvanların Üstün Güçleri : Hayatta Kalanlar belgeselinde ahtapot, elektrikli yılan balığı ve semender gibi doğanın hayatta kalma konusunda en başarılı canlılarının üstün güçlerini inceliyor.

Filmografi
2020 Dragon Rider (Seslendirme)
2019 Kral Olacak Çocuk
2019 Charlie's Angels
2017 Logan
2017 Eski Karım Evleniyor
2017 Emoji Filmi (Seslendirme)
2017 Ejder Yürek: Ateş Savaşı (Seslendirme)
2016 What Has the ECHR Ever Done for Us? (Kısa Film)
2016 Spark: Bir Uzay Macerası (Seslendirme)
2015 Dehşet Odası
2015 Christmas Eve
2015 Ayı Teddy 2 (Seslendirme)
2014 Yeni Başlayanlar İçin Vahşi Batı (Seslendirme)
2014 X-Men: Geçmiş Günler Gelecek
2014 Sinbad: The Fifth Voyage (Anlatıcı)
2014 Match
2013 Wolverine
2013 Oz Efsanesi (Seslendirme)
2013 Hunting Elephants
2012 The Olympic Ticket Scalper (Kısa Film)
2012 Epithet (Kısa Film)
2012 Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor
2012 Ayi Teddy anlatıcı
2011 Sevimli Cüceler Cino ve Jülyet (Seslendirme)
2009 X-Men Başlangıç: Wolverine
2007 Ninja kaplumbagalar (Seslendirme)
2006 The Audition (Kısa Film – Seslendirme)
2006 X-men: Son Direniş
2006 Borg War (Video – Seslendirme)
2006 Bambi 2 (Video – Seslendirme)
2005 The Game of Their Lives
2005 Cesur Civciv (Seslendirme)
2004 Suchîmubôi (Seslendirme)
2004 Back to Gaya (Seslendirme)
2003 X-Men 2
2003 Water for Tea (Video Kısa Film)
2002 Uzay Yolu: Nemesis
2001 Dahi Çocuk (Seslendirme)
2000 X-Men
1998 Wayfinders (Belgesel)
1998 Uzay Yolu: Isyan
1998 Star Trek: The Experience - The Klingon Encounter (Kısa Film – Seslendirme)
1998 Safe House
1998 Mısır Prensi (Seslendirme)
1998 Dad Savage
1997 Masterminds
1997 Komplo Teorisi
1996 Uzay Yolu: İlk Temas
1995 Let It Be Me
1995 Jeffrey
1994 Uzay Yolu: Yeni Nesil
1994 Masallar Prensi (Seslendirme)
1993 Robin Hood'un Çılgın Dünyası
1993 Gunmen
1991 L.A. Story
1990 Liftoff! An Astronaut's Journey (Video)
1986 Lady Jane
1985 Yaşam Savaşı - Uzay Vampirleri
1985 Yaban Kazları 2
1985 The Doctor and the Devils
1985 Code Name: Emerald
1984 Uindii
1984 Rüzgârlı Vadi (Seslendirme)
1984 Dune: Çöl Gezegeni
1982 The Plague Dogs (Seslendirme)
1981 Krallar Savaşıyor
1975 Hennessy
1975 Hedda

Televizyon

2018 Family Guy (Seslendirme)
2018 American Dad! (Seslendirme)
2016 Unbreakable Kimmy Schmidt (Seslendirme)
2016 Blunt Talk
2016 National Theatre Live: No Man's Land (TV Filmi)
2015 Robot Chicken (Seslendirme)
2015 Oscar's Hotel for Fantastical Creatures (Mini Dizi – Seslendirme)
2014 The Daily Show
2014 The Colbert Report
2014 Cosmos (Belgesel Dizi – Seslendirme)
2013 Simpson Ailesi (Seslendirme)
2012 The Hollow Crown
2012 Futurama (Seslendirme)
2010 Great Performances
2009 Hamlet (TV Filmi)
2006 Eleventh Hour (Mini Dizi)
2005 High Spirits with Shirley Ghostman (Anlatıcı)
2005 Extras
2005 The Snow Queen (TV Filmi – Seslendirme)
2005 Mysterious Island (TV Filmi)
2004 The Last Dragon (TV Filmi – Seslendirme)
2003 Frasier
2003 The Lion in Winter (TV Filmi)
2002 King of Texas (TV Filmi)
1999 Hayvan Çiftliği (TV Filmi – Seslendirme)
1999 A Christmas Carol (TV Filmi)
1998 Moby Dick (Mini Dizi)
1996 The Canterville Ghost (TV Filmi)
1995 500 Nations (Mini Dizi)
1994 Star Trek: The Next Generation
1994 In Search of Dr. Seuss (TV Filmi)
1993 Star Trek: Deep Space Nine
1993 Death Train (TV Filmi)
1987 Theatre Night
1986 Screenplay
1984 Pope John Paul II (TV Filmi)
1983 Maybury
1982 Smiley's People (Mini Dizi)
1980 The Anatomist by James Bridie (TV Filmi)
1980 Küçük Lord (TV Filmi)
1980 Hamlet, Prince of Denmark (TV Filmi)
1979 Tinker Tailor Soldier Spy (Mini Dizi)
1978 BBC2 Play of the Week
1977 Jackanory
1977 Drama
1976 The Madness (TV Filmi)
1976 I, Claudius (Mini Dizi)
1975 Churchill's People
1975 Joby (TV Filmi)
1975 North & South (Mini Dizi)
1974 2nd House
1974 The Gathering Storm (TV Filmi)
1974 Antony and Cleopatra (TV Filmi)
1974 Fall of Eagles (Mini Dizi)
1973 Play for Today
1973 BBC Play of the Month
1970 Omnibus (Belgesel Dizi)
1967 Coronation Street
1966 Theatre 625
1964 Story Parade

Video Oyunları (Seslendirme)

2018 My Memory of Us
2014 Family Guy: The Quest for Stuff
2014 Castlevania: Lords of Shadow 2
2010 Lego Universe
2010 Castlevania: Lords of Shadow
2006 X-Men: The Official Game
2006 The Elder Scrolls IV: Oblivion
2006 Star Trek: Legacy
2005 X-Men Legends II: Rise of Apocalypse
2004 X-Men Legends
2004 Forgotten Realms: Demon Stone
2003 X2 - Wolverine's Revenge
2003 Star Trek: Elite Force II
2002 X-Men: Next Dimension
2002 Star Trek: Starfleet Command III
2002 Star Trek: Bridge Commander
2001 Star Trek: Armada II
2000 Star Trek: Invasion
2000 Star Trek: Armada
1999 Star Trek: Hidden Evil
1997 Star Trek: Generations
1995 Star Trek: The Next Generation - A Final Unity
1994 Lands of Lore: The Throne of Chaos

Yönetmen

2000 Hollywood Update
1994 Star Trek: The Next Generation

Yapımcı

1998 Uzay Yolu: İsyan

Televizyon

2016 Blunt Talk
2003 The Lion in Winter (TV Filmi)
2002 King of Texas (TV Filmi)
1999 A Christmas Carol (TV Filmi)
1996 The Canterville Ghost (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Patrick Stewart Fotoğrafları

Patrick Stewart Haberleri