Paul Bettany

Paul Bettany

Paul Bettany
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 27.5.1971

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz aktör.

Londra Drama Merkezi'nde eğitim gördü. Sahne şarkıcısı Anne (kızlık soyadı Kettle) ile aktör ve drama öğretmeni Thane Bettany'nin oğulları olarak Londra'nın Harlesden kentinde doğdu. Ablasının adı Sarah, erkek kardeşinin adı Matthew'dur. Thane, Hertfordshire'daki Queenswood School'da eğitmenlik yaparken, aile kampüste kalıyordu. Sekiz yaşındaki Matthew'un ölümü, aileyi kedere itti. Daha sonra Paul, anne ve babası boşanınca evden ayrılarak Londra'ya taşındı. 

Sokaklarda gitar çalarak para kazanan Paul, küçük bir dairede yaşıyordu. İki yıl sonra, yaşlı insanlara bakarak para kazanmaya başladı. Paul, on dokuz yaşında aktör olmayı kararlaştırdı ve azimle kariyerinin peşinden gitti.

Paul Bettany, 2003 yılında, sadece akrabalarının ve arkadaşlarının katıldığı bir düğünle Jennifer Connelly ile evlendi. New York şehrindeki Brooklyn'e taşınıp eşi ve onun çocuğuyla yaşamaya başladı. 5 Ağustos 2003'te doğan öz oğluna Stellan (aktör Stellan Skarsgård'ın adı) adını verdi. Stellean'ın vaftiz babası, aktör Charlie Condou oldu.

Filmografi

2018 Avengers: Infinity War
2018 Solo: A Star Wars Story
2017 Journey's End
2016 Captain America: Civil War
2015 Mortdecai
2015 Avengers: Age of Ultron (Ayrıca Seslendirme)
2015 Legend
2014 Transcendence
2014 Shelter (Yalnızca Senarist ve Yönetmen)
2013 Blood
2013 Iron Man 3 (Seslendirme)
2012 The Avengers (Seslendirme)
2011 Priest
2011 Margin Call
2010 Legion
2010 Iron Man 2 (Seslendirme)
2010 The Tourist
2009 The Young Victoria
2009 Creation
2008 Iron Man (Seslendirme)
2008 The Secret Life of Bees
2008 Inkheart
2008 Broken Lines
2006 Firewall
2006 The Da Vinci Code
2004 Wimbledon
2003 Master and Commander: The Far Side of the World
2003 The Reckoning
2003 Dogville
2002 Euston Road (Kısa Film)
2002 The Heart of Me
2001 A Knight's Tale
2001 A Beautiful Mind
2000 Kiss Kiss (Bang Bang)
2000 The Suicide Club
2000 Dead Babies
2000 Gangster No. 1
1999 After the Rain
1998 The Land Girls
1997 Bent

Televizyon

2017 Manhunt: Unabomber (Mini Dizi)
2000 David Copperfield (TV Filmi)
1999 Every Woman Knows a Secret (Mini Dizi)
1998 Coming Home
1998 Killer Net (Mini Dizi)
1997 Sharpe's Waterloo (TV Filmi)
1996 The Bill
1994 Wycliffe

Görev Aldığı Yapımlar

Paul Bettany Fotoğrafları

Paul Bettany İle İlgili Haberler