Pawel Pawlikowski

Pawel Pawlikowski

Pawel Pawlikowski
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 17.9.1967

Doğum Yeri: Varşova, Polonya

Polonyalı senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Paweł Aleksander Pawlikowski'dir. 2011 yapımı Gizemli Kadın ve 2013 yapımı Ida filmleriyle tanınmıştır. 2015 yılında Ida filmiyle Yabancı Dilde En İyi Film dalında BAFTA ve Oscar ödüllerini kazanmıştır.

Filmografi

2018 Soğuk Savaş
2013 Ida
2011 Gizemli Kadın
2004 Aşk Yazım
2000 Last Resort
1998 The Stringer

Televizyon

1998 Twockers (Kısa Belgesel)
1995 Tripping with Zhirinovsky (Belgesel Film)
1992 Serbian Epics (Belgesel Film)
1991 Dostoevsky's Travels (Belgesel Film)
1990 From Moscow to Pietushki: A Journey with Benedict Yerofeyev (Belgesel Film)
1987 Open Space (Belgesel Dizi)

Yapımcı

1998 Twockers (Kısa Belgesel)
1995 Tripping with Zhirinovsky (Belgesel Film)
1992 Bookmark
1992 Serbian Epics (Belgesel Film)
1991 Dostoevsky's Travels (Belgesel Film)

Senaryo

2018 Soguk Savaş
2014 Lost in Karastan
2013 Ida
2011 Gizemli Kadın
2004 Aşk Yazım
2000 Last Resort
1998 The Stringer

Televizyon

1998 Twockers (Kısa Belgesel)
1990 From Moscow to Pietushki: A Journey with Benedict Yerofeyev (Belgesel Film)

Oyuncu

2013 Gare du Nord

Görev Aldığı Yapımlar

  • Soğuk Savaş, Cold War / Zimna Wojna, 2018, Yönetmen, Senarist
  • Ida, 2013, Yönetmen, Senarist
  • Gizemli Kadın, La Femme du Veme / The Woman In The Fifth, 2011, Yönetmen, Senarist
  • Aşk Yazım, My Summer of Love, 2004, Yönetmen, Senarist

Pawel Pawlikowski Fotoğrafları

Pawel Pawlikowski Haberleri