Peker Açıkalın

Peker Açıkalın

Peker Açıkalın
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 1.3.1963

Doğum Yeri: Kars, Türkiye

Türk oyuncu.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur. Mezun olduktan sonra Nedim Saban, Taner Barlas ve Ali Poyrazoğlu tiyatrolarında oyunculuk yapmıştır. 1987 yılında Nilüfer Açıkalın'la evlenip, 1994 yılında ise boşanmışlardır. Sanatçı ilk önce 1992 yılında 'Kim Bunlar?' isimli televizyon programı ile TRT 1 kanalında kitlelerin önüne çıkmıştır.

Birçok dizide rol almıştır. Avrupa Yakası adlı televizyon dizisinde, Gaffur karakterini kapıcı rolüyle ekrana taşımış kendine özgü çakkıdı dansı hafızalara kazınmıştır, ancak çeşitli sebeplerden dolayı 1,5 sene yer aldığı Avrupa Yakası kadrosundan ayrılmıştır.

Ünlü oyuncu daha sonra TRT 1'de yayınlanan, baş rollerinde Emre Altuğ ve Ragga Oktay'ın bulunduğu Mert ile Gert dizisinde Zihni Göktay'ın oğlunu oynamıştır. 1 sene sonra Yahşi Cazibe dizisine başlayıp, ani bir kararla diziden ayrılmıştır, bunun nedenini 'Oynadığım karakterin etkisi bir süre sonra azaltıldı. Bir şeyin değişmediğini görünce de ayrıldım. Her şey para değildir, para için ikinci rollerin adamı olmam' diyerek açıklamıştır. 2011'de Kadıköy'de girdiği bir tartışma sırasında kalp krizi geçirmiştir.

Filmografi

2018 Baba 1.5
2017 Karımı Gördünüz mü?
2017 Bende Kal
2017 Vezir Parmağı
2016 Polis Akademisi Alaturka
2014 Gülcemal (Ayrıca Senarist)
2009 Türkler Çıldırmış Olmalı - Afrika
2008 Maskeli Beşler: Kıbrıs
2008 Destere
2007 Red Kit: Batıya Hücum (Seslendirme)
2006 Maskeli Beşler: Irak
2006 Amerikalılar Karadeniz'de 2
2005 O Şimdi Mahkum
2005 Maskeli Beşler: İntikam Peşinde
2005 Hababam Sınıfı 3,5
2005 Hababam Sınıfı Askerde
2003 Hababam Sınıfı: Merhaba
2002 Kolay Para
1999 Kara Kentin Çocukları
1991 İşte Onlar Show (Ayrıca Yönetmen ve Senarist)
1986 Bir Daha Umut

Televizyon

2012 Türkün Uzayla İmtihanı
2010 Yahşi Cazibe
2010 Bana Bunlarla Gel
2008 Mert ile Gert
2007 Yalan Dünya
2004 Avrupa Yakası
2002 Ev Hali
2002 Ekmek Teknesi
2000 Zart-1 TV
2000 Bana Babamı Anlat
1995 Tatlı Kaçıklar
1995 Çiçek Taksi
1994 Gülşen Abi
1993 Cümbüş Sokak

Görev Aldığı Yapımlar

Peker Açıkalın Fotoğrafları

Peker Açıkalın Haberleri