Pelin Akil

Pelin Akil

Pelin Akil
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.4.1986

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu. 

Rent Müzikali, Marika'nın Serveti, Abim Geldi, İstanbulname, Depo ve Sersefil-Korkuyorum Sevgilim gibi tiyatro oyunlarında yer almıştır. Reklam filmlerinde oynadı. FOX'ta yayınlanan Arka Sıradakiler dizisinde 4 sezon oynadı, TRT 1'de yayınlanan Pana Film'in yapımcısı olduğu Kurt Kanunu dizisinde Ballı Naciye rolünde oynadı, TRT 1'de yayınlanan Seksenler dizisinde Seçil karakteri ile yer alan Pelin Akil 6. sezonda tekrar diziye dahil olmuştur. 2012 yılında Suskunlar dizisine Nisan karakteri ile dahil oldu. Bunun yanı sıra TRT 1'de yayınlanan Kızıl Elma, Show TV'de yayınlanan Ne Münasebet ve ATV'de yayınlanan Aile İşi gibi dizilerde de rol almıştır. Dizilerin yanı sıra sinema filmlerinde de oynamıştır.

Filmografi

2018 Keşif
2017 Deli Așk
2017 Damat Takımı
2015 Saklı
2013 Su ve Ateş
2013 Ana (Kısa Film)

Televizyon

2017 Çember: Oyunu Bozuyorum (TV Filmi)
2017 Çember: Evimdeki Yabancılar (TV Filmi)
2017 Çember: Acı İntikam (TV Filmi)
2016 Aile İşi
2015 Ne Münasebet
2014 Aşktan Kaçılmaz
2014 Kızıl Elma
2013 İnadına Yaşamak
2012 Osmanlı Tokadı
2012 Suskunlar
2012 Seksenler
2012 Ben Bilmem Eşim Bilir (TV Programı)
2011 Kurt Kanunu
2007 Arka Sıradakiler

Tiyatro

Marika'nın Serveti
Rent Müzikali
Abim Geldi
İstanbulname
Sersefil-Korkuyorum Sevgilim
Depo

Görev Aldığı Yapımlar

Pelin Akil Fotoğrafları

Pelin Akil Haberleri