Pelin Batu

Pelin Batu

Pelin Batu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 27.12.1978

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu, şair ve tarihçi.

Pelin Batu, babası İnal Batu emekli büyükelçi olduğu için çocukluğunu Pakistan, Çek Cumhuriyeti ve ABD gibi yabancı ülkelerde geçirdi. New York'taki Marymount Okulu'nda liseyi bitirdi ve ayrıca Mannes Müzik Koleji'nde müzikal ve tiyatral yetenekler kazandı. New York Üniversitesi'nde edebiyat ve felsefeye başladıktan sonra üzerine çalıştığı bölümü tarihe çevirdi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitimini tamamladı. Doktorasını 2012 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamladı.

1999 yılında çektiği Harem Suare filmiyle sinema dünyasına giriş yaptı, ayrıca birçok film ve dizide oynadı.

Ahmet Almaz'la Yahudilik Tarihi isimli bir kitap yazdı. Habertürk televizyonunda Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu ile birlikte Tarihin Arka Odası adlı bir tarih programı yaptı. Habertürk'te Renkahenk isimli bir kültür sanat programını hazırlayıp sunmaktadır. Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Aynı zamanda Okan Bayülgen'in Makina Kafa ve Muhallebi Kafa programlarının daimi konuğudur.

Filmografi

2019 Merhaba Güzel Vatanım
2019 Ben İyi Biri Olmadan Önce
2014 Bir Don Juan Öldürmek
2013 Şipşak Anadolu
2010 Mandalina Kabukları (Kısa Film)
2009 Kanımdaki Barut
2008 Yağmurdan Sonra
2007 Hicran Sokağı
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2006 Pars: Kiraz Operasyonu
2006 Karanlıkta Makyaj (Seslendirme)
2006 Dün Gece Bir Rüya Gördüm
2003 Bakış (Kısa Film)
2002 İçerideki
2002 O Şimdi Asker
2001 Şellale
2000 Komser Şekspir
1999 Hayal Kurma Oyunları
1999 Harem Suare

Televizyon

2012 Zor Yılların Kayıp Çocukları (TV Filmi)
2009 Kayıp ArmağanKayıp Armağan (TV Filmi - Seslendirme)
2005 Sessiz Gece
2004 Kızım İçin (TV Filmi)
2004 Ayışığı Neredesin
2003 Baba
1999 Akşam Güneşi

Görev Aldığı Yapımlar

Pelin Batu Fotoğrafları

Pelin Batu Haberleri