Pelin Esmer

Pelin Esmer

Pelin Esmer
Görüntü Yönetmeni, Kurgu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1972

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk senarist, yapımcı ve yönetmen.

Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi sosyoloji bölümünden mzun olmuştur. 2005'te gösterime giren Oyun adlı belgeseliyle, Tribeca Film Festivali'nde en iyi yeni belgesel yönetmeni ödülü dahil birçok ulusal ve uluslararası festivalde ödül kazandı. Aynı başarıyı yönetmenliğini, senaristliğini, yapımcılığını ve kurgusunu üstlendiği 11'e 10 Kala adlı sinema filmiyle de elde etti.

Gözetleme Kulesi filmiyle 2012 yılında Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ve İşe Yarar Bir Şey filmiyle de En İyi Senaryo ödüllerini kazanmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2019 Kraliçe Lear (Belgesel)
2017 İşe Yarar Bir Şey
2012 Gözetleme Kulesi
2009 11'e 10 Kala
2005 Oyun
2002 Koleksiyoncu

Yapımcı

2019 Kraliçe Lear (Belgesel)
2017 İşe Yarar Bir Şey
2009 11'e 10 Kala
2005 Oyun
2002 Koleksiyoncu

Senaryo

2017 İşe Yarar Bir Şey
2012 Gözetleme Kulesi
2009 11'e 10 Kala

Oyuncu

2016 Kapalı Gişe: Türkiye’de Tekelleşen Film Dağıtımı (Belgesel)

Görev Aldığı Yapımlar

Pelin Esmer Fotoğrafları

Pelin Esmer Haberleri