Pelin Karahan

Pelin Karahan

Pelin Karahan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.10.1984

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu.

Tam adı Vildan Pelin Karahan Güntay'dır. İlkokulu Arı Koleji’nde okudu. Ortaokula Ankara Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nda başladı ve İzmir Ödemiş İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Aynı yıl Polis Koleji'ni kazandı. Daha sonra Polis Kolejini bırakıp Ankara Sokullu Mehmet Paşa Lisesi’ne devam etti. Lise eğitimini burada tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Turizm İşletme bölümünden mezun oldu. Okul yıllarında çeşitli faaliyetlere büyük katılım gösterdi.

İstanbul’a çalışmak için geldiğinde ek iş olarak çalışmak için Erberk Ajans’a kaydoldu. Bu ajans aracılığıyla Çağan Irmak ile reklam filminde yer aldı. Daha sonra Kavak Yelleri dizisinin seçmelerine katıldı ve Aslı rolüne seçildi.

Kavak Yelleri (2007-2011), Bir Zamanlar Kıbrıs (2021), Muhteşem Yüzyıl (2012-2014) ve Yuvamdaki Düşman (2018) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 Bir Zamanlar Kıbrıs
2018 Yuvamdaki Düşman
2016 Yeter
2014 Muhteşem Yüzyıl
2011 Mavi Kelebekler
2011 Kavak Yelleri

Görev Aldığı Yapımlar

Pelin Karahan Fotoğrafları

Pelin Karahan Haberleri