Peter Farrelly

Peter Farrelly

Peter Farrelly
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 17.12.1956

Doğum Yeri: Pennsylvania, ABD

ABD'li yazar, komedyen, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Peter John Farrelly'dir. Çoğunlukla komedi ve romatik komedi temalı filmlerde çalışmıştır. Dumb and Dumber, Shallow Hal, Me, Myself and Irene, There's Something About Mary ve The Heartbreak Kid filmleri bunlardan bazılarıdır. Bu filmlerin çoğunda kendisi gibi yönetmen olan kardeşi Bobby Farrely ile birlikte çalışmıştır.

Annesi Mariann hemşire babası Robert Leo Farrelly ise doktordur. Pensilvanya'da doğmuş, Cumberland, Rhode Island'da yetişmiştir. Providence College'den mezundur.

Filmografi

Yönetmen

2018 Green Book
2015 Dodge Law: Speak No Evil (Kısa Film)
2014 Salak ile Avanak Geri Dönüyor
2013 Çatlak Film
2012 Üç Kafadarlar
2011 Açık Çek
2007 Şıpsevdi
2005 Aşk Kupası
2003 Takıldım Sana
2001 Alçak Adam
2001 Osmosis Jones
2000 Ben, Kendim ve Sevgilim
1998 Behind the Zipper with Magda (Kısa Video)
1998 Ah Mary Vah Mary
1996 Raptiye
1994 Salak ile Avanak

Televizyon

2018 Loudermilk
2015 Cuckoo (TV Filmi)
2008 Unhitched
2003 Blitt Happens (TV Filmi)

Yapımcı

2018 Green Book
2017 The Black Ghiandola (Kısa Film)
2017 Hot Summer Nights
2014 Salak ile Avanak Geri Dönüyor
2013 Çatlak Film
2012 Üç Kafadarlar
2011 Açık Çek
2009 The Lost Son of Havana (Belgesel)
2005 The Ringer
2003 Takıldım Sana
2001 Alçak Adam
2001 Osmosis Jones
2001 Say It Isn't So
2000 Ben, Kendim ve Sevgilim
1999 Outside Providence
1998 Ah Mary Vah Mary

Televizyon

2018 Loudermilk
2015 The Leisure Class (TV Filmi)
2008 Unhitched
2007 I'm with Stupid (TV Filmi)
2004 Ozzy & Drix
2003 Blitt Happens (TV Filmi)

Senaryo

2018 Green Book
2015 HBO's Project Greenlight Finalist: Winning Entry (Kısa Film)
2015 The Ladykiller (Kısa Film)
2015 Dodge Law: Speak No Evil (Kısa Film)
2014 HBO's Project Greenlight Finalist: Julien Lasseur (Kısa Film)
2014 HBO's Project Greenlight Finalist Short: Speed Dating (Kısa Film)
2014 Ricky Robot Arms (Kısa Film)
2014 HBO's Project Greenlight Finalist Short: Speed Dating (Kısa Film)
2014 Don't Be Leary (Kısa Film)
2014 Salak ile Avanak Geri Dönüyor
2012 Üç Kafadarlar
2011 Açık Çek
2007 Şıpsevdi
2003 Takıldım Sana
2003 Salak ile Avanak 2: Harry ve Lloyd Buluşursa
2001 Alçak Adam
2000 Ben, Kendim ve Sevgilim
1999 Outside Providence
1998 Ah Mary Vah Mary
1994 Salak ile Avanak

Televizyon

2018 Loudermilk
2003 Blitt Happens (TV Filmi)
1992 Seinfeld
1987 Paul Reiser: Out on a Whim

Oyuncu

1999 Say You'll Be Mine

Televizyon

2014 Hollywood's Best Film Directors
2013 Clear History (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Peter Farrelly Fotoğrafları

Peter Farrelly Haberleri