Peter Sarsgaard

Peter Sarsgaard

Peter Sarsgaard
Oyuncu

Doğum Tarihi: 7.3.1971

Doğum Yeri: Scott AFB, Illinois, ABD

ABD'li oyuncu.

Tam adı John Peter Sarsgaard'dır. 2003 yapımı Shattered Glass filmi ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Sinema dalında Altın Küre'ye aday gösterilmiş, aynı film ile Las Palmas Film Festivali'nde Hayden Christensen ile birlikte En İyi Aktör ödülü kazanmıştır. Ayrıca Stockholm Film Festivali'nde Garden State filmi ile En İyi Aktör ödülü kazanmıştır.

Aktris Maggie Gyllenhaal ile 2002 yılından beri beraberdir. Nisan 2006'da nişanlanmışlar, kızları Ramona Sarsgaard ise 3 Ekim 2006'da Brooklyn, NY'da doğmuştur.

Filmografi

2017 Loving Pablo
2016 Jackie
2016 The Magnificent Seven
2015 Experimenter
2015 Black Mass
2014 Pawn Sacrifice
2013 Lovelace
2013 Blue Jasmine
2013 Night Moves
2013 Very Good Girls
2012 Robot & Frank (Seslendirme)
2011 Green Lantern
2010 Knight and Day
2009 An Education
2009 In the Electric Mist
2009 Orphan
2008 Elegy
2008 The Mysteries of Pittsburgh
2007 Year of the Dog
2007 Rendition
2005 The Dying Gaul
2005 The Skeleton Key
2005 Flightplan
2005 Jarhead
2005 Statler and Waldorf: From the Balcony
2004 Garden State
2004 Kinsey
2003 Death of a Dynasty
2003 Shattered Glass
2002 Empire
2002 The Salton Sea
2002 K-19: The Widowmaker
2002 Unconditional Love
2001 The Center of the World
2001 Bacon Wagon
2000 The Cell
2000 Housebound
1999 Boys Don't Cry
1998 Minor Details
1998 The Man in the Iron Mask
1998 Desert Blue
1998 Another Day in Paradise
1995 Dead Man Walking

Televizyon

2018 The Looming Tower (Mini Dizi)
2017 Wormwood (Mini Dizi)
2015 The Slap (Mini Dizi)
2013 The Killing
2010 Saturday Night Live
2006 Saturday Night Live
1999 Freak City (TV Filmi)
1997 New York Undercover
1997 Subway Stories: Tales from the Underground (TV Filmi)
1995 Law & Order

Tiyatro

2015 Hamlet
2011 Three Sisters
2009 Uncle Vanya
2008 The Seagull
2002 Burn This
1996 Kingdom of Earth
1995 Laura Dennis

Görev Aldığı Yapımlar

Peter Sarsgaard Fotoğrafları

Peter Sarsgaard Haberleri