Predrag 'Miki' Manojlovic

Predrag 'Miki' Manojlovic

Predrag 'Miki' Manojlovic
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.4.1950

Doğum Yeri: Belgrad, Sırbistan

Eski Yugoslav sinemasının en önemli isimlerinden olan Sırp aktör. Tam adı Predrag 'Miki' Manojlović'tir. 

1990'lı yılların başından beri Balkanlar dışındaki filmlere başarılı bir şekilde imza attı. Halen Avrupa çapında yapımlarda aktiftir. Şubat 2009'da Sırp Hükümeti tarafından Sırp Film Merkezi'nin başkanı olarak atandı.

Manojlović, sahne oyuncusu olan Ivan Manojlović ve Zorka Doknić oğluolarak Yugoslavya'da Belgrad'da doğdu ve büyüdü. 

Kişisel hayat

Manojlović, oğlu Ivan'ın da annesi olan oyuncu Tamara Vuçokoviç ile evlidir. Daha önceki evliliğinden Čarna Manojlović adında bir de kızı var.

Filmografi

2016 On the Milky Road
2015 The Absurd Scam
2015 Cizmasi
2014 The Judgement
2011 The Burma Conspiracy
2010 Neka ostane među nama
2010 Cirkus Columbia
2009 Besa
2008 Svetat e golyam i spasenie debne otvsyakade
2008 Largo Winch
2007 La Fine del mare
2007 Klopka
2007 Irina Palm
2007 Hadersfild
2007 Zavet
2005 Mi nismo anđeli 2
2005 Ze film
2005 L'Enfer
2004 Mathilde
2004 Hurensohn
2004 Ne fais pas ça
2004 100 minuta slave
2003 Les Marins perdus
2003 Mali svet
2003 Tor zum Himmel
2002 Kako loš son
2001 Mortel transfert
2001 Jeu de cons
2000 Voci
2000 Épouse-moi
2000 Sans plomb
1999 Emporte-moi
1999 Rien à dire
1999 Les Amants criminels
1998 Il Macellaio
1998 Rane
1998 Bure baruta
1998 Crna mačka, beli mačor
1997 Gypsy Magic
1997 Artemisia
1996 Portraits chinois
1995 Underground
1995 Someone Else's America
1994 La Piste du télégraphe
1992 Mi nismo anđeli
1992 Tito i ja
1992 Tango Argentino
1990 Un week-end sur deux
1989 Vreme čuda
1989 Seobe
1987 Race for the Bomb (TV Dizisi)
1987 Vuk Karadžić (TV Dizisi)
1985 Tajvanska kanasta
1985 Jagode u grlu
1985 Otac na službenom putu
1985 Za sreću je potrebno troje
1984 U raljama života
1983 Nešto između
1982 13. jul
1981 Sok od šljiva
1981 Piknik u Topoli
1981 Samo jednom se ljubi
1981 Sezona mira u Parizu
1978 Posljednji podvig diverzanta Oblaka
1977 Hajka
1976 Priča o vojniku
1974 Otpisani (TV Dizisi)
1974 Košava
1974 The Wind
1974 Zasto je pucao Alija Alijagic (TV Movie)
1974 Jednog lepog, lepog dana (TV Movie)
1973 Slike bez rama - iz decijih knjiga (TV Şovu)
1972 Majstori (TV Şovu)
1972 Gradjani sela Luga (TV Şovu)
1972 Sarajevski atentat (TV Movie)
1972 Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera (TV Movie)
1970 Cedomir Ilic (TV Şovu)


Görev Aldığı Yapımlar

Predrag 'Miki' Manojlovic Fotoğrafları