Qi Shu

Qi Shu

Qi Shu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.4.1976

Doğum Yeri: Tayvan

Tayvanlı aktris.
Sahne adı değişik romanizasyonlarda Hsu Chi, Hsu Qi, Shu Qui ya da Shu Kei olarak yazılmıştır. Kimi zaman Batı mantığıyla önce adı sonra soyadı (Qi Shu) olarak da yazılır.
Shu Qi ilk önce erkek dergilerinde ve erotik fotoğraf sektöründe model olarak isim yapmıştır. Erotik filmlerle ünlendikten sonra önemli Hong Kong filmlerinde rol almaya başlamıştır.
Genellikle Shu Qi'nin The Transporter filmindeki Lai Kwai rolü için İngilizce öğrendiği söylenir; ancak aslında bu dili öğrenmemiş, yalnızca repliklerini ezberlemekle yetinmiştir. Son zamanlarda yaptığı yurtdışı seyahatler sayesinde İngilizcesi ilerlemiştir.
2005'te Hou Hsiao-Hsien'nin Three Times adlı filminde canlandırdığı üç değişik rolle Altın At Ödülü'nü (Golden Horse Awards) kazanmıştır.

Filmografi
New York, I Love You (2009)
If You Are the One (2008)
Look for a Star (2008)
Blood Brothers (2007)
Forest of Death (2007)
My Wife is a Gangster 3 (2006)
Confession of Pain (2006)
Home Sweet Home (2005)
Three Times (2005)
Seoul Raiders (2005)
The Foliage (2004)
The Eye 2 (2004)
Looking for Mr. Perfect (2003)
Haunted Office (2002)
The Transporter (2002)
Just One Look (2002) (cameo)
So Close (2002)
Women From Mars (2002)
The Wesley's Mysterious File (2002)
Beijing Rocks (2001)
Love Me, Love My Money (2001)
Visible Secret (2001)
Millennium Mambo (2001)
Martial Angels (2001)
For Bad Boys Only (2000)
My Name Is Nobody (2000)
Dragon Heat (2000)
Skyline Cruisers (2000)
Flyin' Dance (2000)
Born to Be King (2000)
Hidden Whisper (2000)
My Loving Trouble 7 (2000)
Metade Fumaca (1999)
When I Look Upon the Stars (1999)
The Island Tales (1999)
Iron Sister (1999)
A Man Called Hero (1999)
Gorgeous (1999)
Extreme Crisis (1998)
Another Meltdown (1998)
Portland Street Blues (1998)
Young & Dangerous: The Prequel (1998)
City of Glass (1998)
Bishonen (1998)
Love Generation Hong Kong (1998)
The Storm Riders (1998)
Young and Dangerous 5 (1998)
The Lucky Guy (1998)
L-O-V-E... Love (1997)
My Dad Is a Jerk (1997)
Love Is Not a Game, But a Joke (1997)
Those Were the Days (1997)
Love: Amoeba Style (1997)
The Fruit is Swelling (1997) (cameo)
A Queer Story (1996)
Till Death Do Us Laugh (1996)
Street Angels (1996)
Queer Story (1996)
Growing Up (1996)
Viva Erotica (1996)
Sex & Zen II (1996)

Görev Aldığı Yapımlar

Qi Shu Fotoğrafları

Qi Shu Haberleri

Portreler