Rachel Griffiths

Rachel Griffiths

Rachel Griffiths
Oyuncu

Doğum Tarihi: 18.12.1968

Doğum Yeri: Avustralya

Avustralyalı aktris. Tam adı Rachel Anne Griffiths'tir.

Six Feet Under dizisiyle tanınmıştır. Avustralya'nın en önemli kadın oyuncularından olup En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülü sahibi olmuştur. Brenda Chenowith karakterini canlandırdığı Six Feet Under dizisi dışında Sarah Whedon karakterini canlandırdığı Brothers and Sisters ve Tv filmi Hilary and Jackie yer aldığı başarılı yapımlardır.

Filmografi

2017 The King's Daughter
2016 Mammal
2016 Hacksaw Ridge
2016 Science Fiction Volume One: The Osiris Child
2013 Patrick
2013 Saving Mr. Banks
2012 Underground: The Julian Assange Story
2011 Burning Man
2009 Beautiful Kate
2006 Step Up
2003 Ned Kelly
2002 The Hard Word
2002 The Rookie
2001 Very Annie Mary
2001 Blow
2001 Blow Dry
1999 Me Myself I
1998 Among Giants
1998 Hilary and Jackie
1998 Amy
1998 Divorcing Jack
1998 Tulip
1997 My Son the Fanatic
1997 My Best Friend's Wedding
1996 Così
1996 Jude
1996 Children of the Revolution
1994 Muriel's Wedding

Televizyon

2017 When We Rise (Mini Dizi)
2016 Indian Summers (Ayrıca yönetmen)
2016 Barracuda
2014 Q&A
2014 House Husbands
2013 Paper Giants: Magazine Wars
2013 Camp
2010 Rake
2008 Comanche Moon
2006 Brothers and Sisters
2005 Angel Rodriguez (TV Filmi)
2004 Kath & Kim
2001 Six Feet Under
1995 Police Rescue
1994 Jimeoin
1993 Secrets

Yönetmen Olarak

2015 Nowhere Boys

Görev Aldığı Yapımlar

Rachel Griffiths Fotoğrafları

Rachel Griffiths Haberleri