Rachel McAdams

Rachel McAdams

Rachel McAdams
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 17.11.1978

Doğum Yeri: Ontario, Kanada

Kanadalı oyuncu. 

Mean Girls, The Notebook, Wedding Crashers, Red Eye, State of Play, The Time Traveler's Wife, Sherlock Holmes, The Vow gibi filmlerdeki rolleriyle tanınmıştır.

Rachel McAdams, 17 Kasım 1978'de Kanada'nın Ontario şehrinde dünyaya geldi. Babası Lance, kamyon şoförü; annesi Sandy ise hemşiredir. Kayleen adında bir küçük kız kardeşi ve Daniel adında bir de küçük erkek kardeşi bulunmaktadır. 4 yaşında buz pateni yarışmalarına katılan Rachel, 13 yaşında yaz kampında Shakespeare oyunlarında rol almaya başladı. Liseyi bitirince üniversitede okumayı planlıyordu. Tiyatro öğretmeni onu tiyatro eğitimi alabilmesi için girmesi gereken yetenek sınavı için cesaretlendirdi. Sonunda Toronto'daki York Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden dereceyle mezun oldu.

Kariyeri

Ekranlardaki profesyonel kariyerine Disney'in bir dizisi olan 1998 yapımı 'The Famous Jett Jackson' ile başladı. Birkaç filmin ardından ona şöhreti getirecek olan çıkışını 'Mean Girls (2004)' ve 'The Notebook (2004)' adlı filmler ile gerçekleştirdi. Notebook filmindeki rolüyle tüm eleştirmenlerden tam not alan Rachel, bu filmle sayısız ödülün sahibi oldu. 2016'da yılı yapımı Dr.Strange filminde oynamıştır.

Özel Hayatı

The Notebook filminde rol arkadaşı Ryan Gosling ile beraberlik yaşayan ünlü aktris daha sonra Ryan ile yollarını ayırma kararı aldı. Daha sonra Midnight in Paris filminde tanıştığı Galli aktör Michael Sheen ile 2010 yılında birliktelik kurdular. Şu an küçük kardeşi Daniel ile birlikte Toronto, Ontario, Kanada'da yaşıyor. Bununla birlikte Amerikan yeşil kartı vardır.

Filmografi

2021 Sherlock Holmes 3
2018 Game Night
2017 Disobedience
2016 Doctor Strange
2015 Every Thing Will Be Fine
2015 The Little Prince (Seslendirme)
2015 Aloha
2015 Southpaw
2015 Spotlight
2014 A Most Wanted Man
2013 About Time
2012 The Vow
2012 Passion
2012 To the Wonder
2011 Midnight in Paris
2011 Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2010 Morning Glory
2009 State of Play
2009 The Time Traveler's Wife
2009 Sherlock Holmes
2008 The Lucky Ones
2007 Married Life
2005 Wedding Crashers
2005 Red Eye
2005 The Family Stone
2004 Mean Girls
2004 The Notebook
2002 My Name is Tanino
2002 Perfect Pie
2002 The Hot Chick

Televizyon

2015 True Detective
2003 Slings & Arrows
2002 Guilt by Association (TV Filmi)
2002 Earth: Final Conflict
2001 Shotgun Love Dolls
2001 The Famous Jett Jackson

Görev Aldığı Yapımlar

Rachel McAdams Fotoğrafları

Rachel McAdams Haberleri