Rachel Weisz

Rachel Weisz

Rachel Weisz
Oyuncu

Doğum Tarihi: 7.3.1970

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz aktris. 

Tam adı Rachel Hannah Weisz'dir. Baba tarafından Macar, anne tarafından Avusturya kökenine sahiptir. Oyuncu aynı zamanda ABD vatandaşıdır. 14 yaşındayken modellik yapmaya başladı. Cambridge'te iken oyunculuğa adım attı. 1991 yılında Talking Tongues adlı tiyatro grubuna katıldı ve grup olarak Edinburgh Festivali'nde Guardian Ödülü'nü kazandılar. Weisz ödül aldıkları oyunun yazarlığını da üstlenmiştir.

Mumya (1999), Kapıdaki Düşman (2001), Çalınmış Güzellik (1996), The Shape of Things (2003), Bir Erkek Hakkında (2002), Constantine (2005) ve Arka Bahçe (2005) filmleriyle tanınmıştır. Arka Bahçe filminde canlandırdığı Tessa Quayle karakteriyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar, Altın Küre ve Screen Actors Guild Awards ödüllerini kazanmıştır.

Filmografi

2018 Sarayın Gözdesi
2017 My Cousin Rachel
2017 Disobedience (Ayrıca Yapımcı)
2017 The Mercy
2016 Complete Unknown
2016 The Light Between Oceans
2016 Denial
2015 The Lobster
2015 Youth
2014 Whitey: United States of America v. James J. Bulger (Belgesel)
2013 Oz the Great and Powerful
2012 The Bourne Legacy
2011 360
2011 Dream House
2011 The Deep Blue Sea
2010 The Whistleblower
2009 The Lovely Bones
2009 Agora
2008 Definitely, Maybe
2008 The Brothers Bloom
2007 Fred Claus
2007 My Blueberry Nights
2006 The Fountain
2006 Eragon (Seslendirme)
2005 Constantine
2005 Arka Bahçe
2004 Envy
2003 Confidence
2003 The Shape of Things
2003 Runaway Jury
2002 About a Boy
2001 Enemy at the Gates
2001 The Mummy Returns
2000 Beautiful Creatures
2000 This Is Not an Exit: The Fictional World of Bret Easton Ellis
1999 Mumya
1999 Sunshine
1999 Tube Tales
1998 My Summer with Des
1998 The Land Girls
1997 Bent
1997 Going All the Way
1997 Swept from the Sea
1997 I Want You
1996 Chain Reaction
1996 Stealing Beauty
1994 Death Machine
1994 White Goods

Televizyon

2011 Page Eight (TV Filmi)
2010 The Simpsons (Seslendirme)
1998 My Summer with Des (TV Filmi)
1994 Seventeen (Kısa Film)
1994 Screen Two
1993 Inspector Morse
1993 Tropical Heat
1993 Scarlet and Black (Mini Dizi)
1992 Advocates II (TV Filmi)

Tiyatro

2016 Plenty
2013 Betrayal
2009 A Streetcar Named Desire
2001 The Shape of Things
1999 Suddenly Last Summer
1999 The Shape of Things
1994 Design for Living

Görev Aldığı Yapımlar

Rachel Weisz Fotoğrafları

Rachel Weisz Haberleri