Raci Şaşmaz

Raci Şaşmaz

Raci Şaşmaz
Senarist, Yapımcı

Doğum Tarihi: 30.10.1973

Doğum Yeri: Elazığ, Türkiye

Türk iş adamı ve yapımcı. Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon bölümünden mezun oldu. Osman Sınav ile birlikte Deli Yürek dizisinin senaristliğini yaptı. 2001 yılında ilk sinema filmi olan Deli Yürek: Bumerang Cehennemi'nin senaryosunu kaleme aldı. Ardından fenomen dizi Kurtlar Vadisi'ni yazmaya başladı. 2004 yılında kendi yapım şirketi olan Pana Film’i kurarak, Kurtlar Vadisi dizisinin senaristliği ile birlikte yapımcılığını da üstlendi. Ekmek Teknesi, Eşref Saati, Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinin yanı sıra Muro, Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Gladio, Kurtlar Vadisi Filistin filmlerine imzasını attı. 2010 yılından beri iş dünyasında olup, tek başına Türkiye’nin en genç holding sahibi olan Raci Şaşmaz, inşaat, turizm, sanayi alanlarında yatırımlar yaptı. Bu yatırımların yanında 2015 yılında Pana Yapım şirketiyle Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz isimli iddialı dizisiyle senarist ve yapımcılığa geri döndü.

Filmografisi

2001 Deli Yürek: Bumerang Cehennemi
2006 Kurtlar Vadisi Irak
2008 Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine
2009 Kurtlar Vadisi Gladio
2011 Kurtlar Vadisi Filistin

Televizyon

1998-2002 Deli Yürek
2002-2005 Ekmek Teknesi
2003-2005 Kurtlar Vadisi
2007 Kurtlar Vadisi Terör
2007-2014 Kurtlar Vadisi Pusu
2007-2008 Eşref Saati
2015- Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

Görev Aldığı Yapımlar

Raci Şaşmaz Fotoğrafları

Raci Şaşmaz Haberleri