Rainn Wilson

Rainn Wilson

Rainn Wilson
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 20.1.1966

Doğum Yeri: Seattle, ABD

ABD'li aktör, komedyen, yazar, iş adamı, yapımcı ve yönetmen.

The Office adlı dizideki Dwight Schrute karakteriyle bilinir. Annesi Shay Cooper bir yoga öğretmeni ve aktris, babası Robert G. Wilson roman yazarı ve iş danışmanıdır. Ortaokul ve lise eğitimi sırasında klarnet ve fagot çalmıştır. Ailesinin Bahai National Center'da (Bahai Ulusal Merkezi) çalışmak için Illinois'e taşınmasının ardından liseyi burada bitirdi. Wilson'ın Tufts University ve University of Washington'dan tiyatro oyunculuğu eğitimi almıştır.

The Office dizisinin yanı sıra Six Feet Under dizisinde de Arthur Martin rolünde oynadı. Aynı zamanda Law and Order: Special Victims Unit, CSI, NUMB3RS ve Entourage'da da oynadı.

Almost Famous, America's Sweethearts, BAADASSSSS!, Galaxy Quest, House of 1000 Corpses, Sahara, The Last Mimzy, Juno ve My Super Ex-Girlfriend filmlerinde rol aldı.

Wilson bir süre NBC'deki blogu 'Schrute-Space'de Dwight isimli bir karakter yazdı. Daha sonra Haziran 2008'de sözü edilen blogda yazmayı bıraktığını belirtti.

Wilson SoulPancake internet sitesinin kurucusudur. Haziran 2008'de yayına başladıktan sonra 1 milyondan fazla ziyaretçi çekti ve daha sonra Oprah'ın radio programında konu edildi.

Wilson yazar Holiday Reinhorn ile evlidir. Üniversitede tiyatro sınıfında karşılaşıp daha sonra Kalama nehrinde evlendiler. Çiftin 2004 yılında doğan Walter Mckenzie isminde bir çocukları vardır ve halen Kaliforniya'da yaşamaktadırlar. Wilson ve ailesi Bahai inancına mensupturlar.

Filmografi

2018 The Death of Superman (Seslendirme)
2018 The Meg
2017 Permanent
2017 Smurfs: The Lost Village (Seslendirme)
2017 Shimmer Lake
2016 Army of One
2015 Uncanny
2015 The Boy
2014 Cooties
2013 The Stream
2010 Super
2010 Hesher
2010 Peep World
2009 Monsters vs. Aliens (Seslendirme)
2009 Transformers: Revenge of the Fallen
2008 The Rocker
2007 The Last Mimzy
2007 Juno
2006 My Super Ex-Girlfriend
2005 The Life Coach
2005 Sahara
2003 House of 1000 Corpses
2003 Baadasssss!
2002 Full Frontal
2001 America's Sweethearts
2000 Almost Famous
1999 Galaxy Quest

Televizyon

2018 Adventure Time (Seslendirme)
2018 Star Trek: Short Treks (Ayrıca Yönetmen)
2017 Star Trek: Discovery
2016 Roadies
2015 Backstrom
2013 The Office
2013 The High Fructose Adventures of Annoying Orange (Seslendirme)
2013 Comedy Bang! Bang!
2013 Arcade Fire in Here Comes The Night Time
2012 Rove LA
2010 Family Guy (Seslendirme)
2009 Reno 911!
2008 Tim and Eric Nite Live!
2008 Tim and Eric Awesome Show, Great Job!
2007 Saturday Night Live
2005 Six Feet Under
2005 Numb3rs
2005 Entourage
2003 Monk
2002 Law & Order: Special Victims Unit
2001 Charmed
2001 When Billie Beat Bobby
2001 Dark Angel
2001 CSI: Crime Scene Investigation
2000 The Expendables
2000 Road Rules: Maximum Velocity Tour
1997 One Life to Live

Video Oyunu

2009 Monsters vs. Aliens (Seslendirme)

Kitap

2016 The Bassoon King
2010 Soul Pancake

Görev Aldığı Yapımlar

Rainn Wilson Fotoğrafları

Rainn Wilson Haberleri