Ralph Macchio

Ralph Macchio

Ralph Macchio
Oyuncu

Doğum Tarihi: 4.11.1961

Doğum Yeri: New York, ABD

Ralph George Macchio, Jr. (d. 4 Kasım 1961, Huntington, Long Island, New York, ABD), Karate Kid serilerinde Daniel LaRusso rolleriyle tanınan ABD'li aktör.
Hayatı ve kariyeri

Rosalie ve bir ahır sahibi Ralph Macchio'nun oğlu olarak doğdu. Babası yarı İtalyan ve yarı Yunan kökenli olup, annesi İtalyan kökenlidir. Macchio, İlk kez Bubble Yum ve Dr Pepper gibi ürünler için Amerikan televizyon reklamlarında yer aldı. Ekrandaki ilk 1980 yılı yapımı filmi Up the Academy oldu ve ilk büyük rolü Sekiz Yeter mi adlı televizyon dizisinde Jeremy Andretti karakterini oynaması ile oldu. 1983 yılında C. Thomas Howell, Tom Cruise, Emilio Estevez, Patrick Swayze, Rob Lowe ve Matt Dillon gibi ileri büyük sinema yıldızı oalcak çok genç oyuncuları ile birlikte The Outsiders filminde Johnny Cade karakteri ile ortaya çıktı.

1984 yılında Macchio, ilk Karate Kid filminin açıklanmasının ardından uluslararası çapta tanındı. Filmin yapıldığı zamanda lise son sınıf öğrencisi Daniel LaRusso yu Oynadı. Fakat Macchio aslında ozamanlar yirmili yaşlarının başlarındaydı. Karate Kid II ve Karate Kid III devam filmleri ile bu başarısını sürdürdü. 1980'lerin ortalarında, Macchio Tiger Beat, 16, ve Teen Beat gibi birçok gençlik dergi kapaklarında görünmeye başladı.
Özel hayatı

Ralph Macchio 15 yaşındayken büyükannesi aracılığıyla bir hemşire olan eşi Phyllis Fierro ile tanıştı. Onlar 1987 yılında evlendi ve iki çocuk, Julia ve Daniel vardır.
Filmografi

1980   Up the Academy   Chooch Bambalazi  
Eight is Enough   Jeremy Andretti  
1982   Dangerous Company   Denny Brody  
High Powder   Eddie  
1983   The Outsiders   Johnny Cade  
1984   Karate Kid   Daniel LaRusso  
Teachers   Eddie Pilikian  
The Three Wishes of Billy Grier   Billy Grier  
1986   Crossroads   Eugene Martone  
Karate Kid II   Daniel LaRusso  
1988   Distant Thunder   Jack Lambert  
1989   Karate Kid III   Daniel LaRusso  
1991   Too Much Sun   Frank Jr.  
The Last POW: The Bobby Garwood Story   Robert Garwood  
1992   My Cousin Vinny   Billy Gambini  
1993   Naked in New York   Chris  
1998   The Secret of NIMH 2: Timmy to the Rescue   Tim   Video (seslendirme)
Dizzyland    
1999   The Other Side (The Outer Limits)   Dr. Eberhardt  
Can't Be Heaven (Forever Together)   Hubbie Darling  
The Office Party   Sean  
2001   'Popcorn Shrimp'   Cop No. 2   Kısa Film
2003   A Good Night to Die   Donnie  
2005   Entourage   Kendisi  
2006   Beer League   Maz  
2007   Head Case   Kendisi   TV dizisi, 5 bölüm
2008–2009   Ugly Betty   Archie Rodriguez, Jr.   11 bölüm
2009   Rosencrantz and Guildenstern Are Undead[1]   Bobby Bianchi  
2010   Law & Order: Criminal Intent   Louis Marciano   Bölüm 'Inhumane Society'
Psych   Nick Conforth   Episode 'We'd Like to Thank the Academy'
Wax on, F*ck off   Kendisi   Online short
2011   Dancing with the Stars   Kendisi   4. olarak bitirdi. (yarı-finalist)
2012   Happily Divorced   Frankie   2 Sezon – Mid-Sezon Finali
Hitchcock   Joe Stefano

Görev Aldığı Yapımlar

Ralph Macchio Fotoğrafları

Ralph Macchio Haberleri

Portreler