Rami Malek

Rami Malek

Rami Malek
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 12.5.1981

Doğum Yeri: Los Angeles, Kaliforniya, ABD

ABD'li aktör. 

Tam adı Rami Said Malek'tir. Ondan dört dakika sonra doğan Sami adında bir erkek kardeşi vardır.

Müzede Bir Gece ve Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2 gibi filmlerde rol almıştır. Birçok televizyon programında yer almasının yanı sıra, The Legend of Korra isimli çizgi dizide Tahno'yu seslendirmiştir. Battleship ve Need For Speed adlı filmlerde rol almıştır.

24 Haziran 2015'te başlaması planlanan fakat bölüm internete erken sızdığı için ilk bölümünü Mayıs ayında yayınlanan fakat sadece 10 bölüm süren Mr. Robot adlı dizide, antisosyal genç bir bilgisayar korsanı olan Elliot Alderson'u canlandırmıştır.

Malek 2018 yılında vizyona giren biyografi filmi Bohemian Rhapsody filminde canlandırdığı müzisyen Freddy Mercury rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanmıştır.

Filmografi

2020 Bond 25
2019 The Voyage of Doctor Dolittle (Seslendirme)
2018 Bohemian Rhapsody
2017 Papillon
2016 Project X (Anlatıcı)
2016 Buster's Mal Heart
2014 Need for Speed
2014 Night at the Museum: Secret of the Tomb
2014 Da Sweet Blood of Jesus
2013 Ain't Them Bodies Saints
2013 Short Term 12
2013 Oldboy
2012 Battleship
2012 The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2
2012 The Master
2011 Larry Crowne
2009 Night at the Museum: Battle of the Smithsonian
2006 Night at the Museum

Televizyon

2018 BoJack Horseman (Seslendirme)
2015 Mr. Robot
2014 Believe
2012 Alcatraz
2012 The Legend of Korra (Seslendirme)
2010 24
2010 The Pacific
2007 The War at Home
2005 Over There
2005 Medium
2004 Gilmore Girls

Yapımcı

2015 Mr. Robot

Video Oyunları (Seslendirme)

2015 Until Dawn
2014 The Legend of Korra
2004 Halo 2

Görev Aldığı Yapımlar

Rami Malek Fotoğrafları

Rami Malek Haberleri