Ramin Matin

Ramin Matin

Ramin Matin
Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1977

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

1977 yılında Ankara'da dünyaya gelen Ramin Matin öğrenimine Fransa'da başladı. 1999'da ABD Loyola Marymount Üniversitesi Sinema bölümünden mezun olduktan sonra, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve TV bölümünde yüksek lisansını bitirdi. Giyotin Film'in kurucu ortaklarından olan Ramin Matin 2000 senesinden bu yana yurtiçi ve yurtdışı çeşitli projelerde yönetmenlik ve görüntü yönetmenliği yapmaktadır. İlk uzun metraj filmi olan 'Canavarlar Sofrası' 2011 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 2. En İyi Film ödülü sayılan Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'ne layık görülmüştür.

Filmografi

2018 Son Çıkış
2016 Coastliners
2013 Kusursuzlar
2011 Canavarlar Sofrası

Ödülleri

2014 25. Ankara Uluslararası Film Festivali - SİYAD En İyi Film, Kusursuzlar
2013 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Film, Kusursuzlar
2013 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yönetmen, Kusursuzlar
2013 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - Film Yön En İyi Yönetmen, Kusursuzlar
2012 23. Ankara Film Festivali - SİYAD Ödülü, Canavarlar Sofrası
2012 23. Ankara Film Festivali - Umut Veren Yeni Yönetmen, Canavarlar Sofrası

Görev Aldığı Yapımlar

Ramin Matin Fotoğrafları

Ramin Matin Haberleri

Portreler