Raoul Peck

Raoul Peck

Raoul Peck
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1953

Doğum Yeri: Port-au-Prince, Haiti

Haitili belgesel ve film yapımcısı, siyasi aktivist. 

Mart 1996'dan Eylül 1997'ye kadar, Haiti'nin Kültür Bakanı olarak görev yaptı. James Baldwin'in hayatı ile ilgili 2016 yılı filmi Ben Senin Zencin Değilim, Ocak 2017'de Oscar'a aday gösterildi.

Erken yıllar ve eğitim

Port-au-Prince, Haiti'de doğdu. Sekiz yaşındayken, Peck ve ailesi (iki küçük kardeşi var) Duvalier diktatörlüğünden kaçıp, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (DRC) taşındı. Bir agronomist olan babası Hebert B. Peck, Birleşmiş Milletler FAO ve UNESCO için çalıştı. Annesi Giselle, uzun yıllar Kinshasa'da sekreterlik ve belediye başkan yardımcılığı yaptı. Aile 24 yıl boyunca DRC'de ikamet etti.

Peck, Berlin Humboldt Üniversitesi'nde endüstriyel mühendislik ve ekonomi eğitimi görmeden önce DRC (Kinşasa), Amerika Birleşik Devletleri'nde (Brooklyn) ve Fransa (Orléans)'da lisans diplomasına sahip okullara gitti. Bir yıl New York'ta bir taksi şoförü olarak çalıştı ve Almanya'nın Berlin Film ve Televizyon Akademisi'nde (DFFB) okumadan önce gazeteci ve fotoğrafçı olarak çalıştı (1980-85).

Filmografi

2017 The Young Karl Marx
2016 I Am Not Your Negro
2014 Murder in Pacot
2013 Assistance mortelle (Belgesel)
2009 Moloch Tropical
2006 L’Affaire Villemin (TV Dizisi)
2005 Sometimes in April
2001 Profit & Nothing But! Or Impolite Thoughts on the Class Struggle
2000 Lumumba
1998 Corps plongés
1997 Chère Catherine
1994 Haiti - Le silence des chiens
1994 Desounen: Dialogue with Death
1993 L’Homme sur les quais
1992 Lumumba: La mort du prophète
1988 Haitian Corner
1984 The Minister of the Interior is on our Side (Kısa Film)
1984 Merry Christmas Deutschland (Kısa Film)
1983 Exzerpt (Kısa Film)
1983 Leugt (Kısa Film)
1982 De Cuba Traigo Un Cantar (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

  • Genç Karl Marx, Le jeune Karl Marx / The Young Karl Marx, 2017, Yönetmen, Senarist, Senarist, Yapımcı
  • Haiti'de Cinayet, Murder in Pacot / Meurtre à Pacot, 2014, Yönetmen, Senarist, Yapımcı
  • Lumumba, 2000, Yönetmen, Senarist

Raoul Peck Fotoğrafları

Raoul Peck Haberleri

Portreler