Rasim Öztekin

Rasim Öztekin

Rasim Öztekin
Oyuncu

Doğum Tarihi: 14.1.1959

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Bob Marley Faruk lakabıyla tanınmaktadır. İstanbul Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun olan sanatçı, sahne yaşamında ilk deneyimlerini İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Kadıköy Halk Eğitim ve Nöbetçi Tiyatro’ da amatör çalışmalarla edindi. Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı.

1992-1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071’de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynadı. Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol alan Öztekin, TRT'ye program metin yazarlığı ve bir dönem Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı gibi, kendi web sayfasında çeşitli konularda yazılar yazmaktadır.

Orta oyunu tiyatrosunun sembol ismi Kel Hasan Efendi'ye ait olan ve tiyatronun simgesi olarak kabul edilen 'kavuk', sırasıyla İsmail Dümbüllü, Münir Özkul, Ferhan Şensoy ve Rasim Öztekin'e emanet edilmiştir ve halen Rasim Öztekin'dedir.

Filmografi

2020 Baba Parası
2019 Dijital Esaret
2016 Çalgı Çengi İkimiz
2015 Düğün Dernek 2: Sünnet
2014 Mandıra Filozofu
2013 Düğün Dernek
2010 Vay Arkadaş
2010 Gelecekten Bir Gün
2010 Biraz Tuz Biraz Biber (Seslendirme)
2009 Kanal-İ-zasyon
2009 Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde
2007 Kabadayı
2006 Çirkin Ördek Yavrusu ile Farecik (Seslendirme)
2006 Kapılara Dikkat
2004 Şans Kapıyı Kırınca
2004 Pardon
2003 G.O.R.A
1995 Bay E
1994 Türk Tutkusu
1993 Tersine Dünya
1991 Kurt Kanunu
1988 Arabesk
1987 72. Koğuş
1986 Bir Günlük Aşk
1986 Bir Bilen (Video)

Televizyon

2017 Klavye Delikanlıları
2016 Seksenler
2014 Kardeş Payı
2011 Geniş Aile
2008 Komedi Türk
2008 Eyvah Halam
2008 Anında Görüntü Show
2007 Suç Dosyası
2007 Güzel Günler
2006 Pertev Bey'in Üç Kızı
2006 Balıketi (TV Filmi)
2006 Acemi Cadı (Seslendirme)
2006 Hırsız Polis
2005 Dolunay
2004 Aktör Eskisi (TV Filmi)
2002 Ev Hali
2001 Yeni Hayat
2000 Paşa Baba Konağı
1998 Kızım Osman
1996 Yaz Rüzgarı (TV Programı)
1996 Başka İstanbul Yok
1995 Boşgezen ve Kalfası
1991 Varsayalım İsmail

Görev Aldığı Yapımlar

Rasim Öztekin Fotoğrafları

Rasim Öztekin Haberleri