Raymond Cruz

Raymond Cruz

Raymond Cruz
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.7.1961

Doğum Yeri: Kaliforniya, ABD

Meksika asıllı ABD'li aktör.

The Closer dizisindeki Julio Sanchez; Breaking Bad ve Better Call Saul dizilerinde uyuşturucu baronu Tuco Salamanca rolleriyle tanınmıştır. Doğu Los Angeles Koleji'nde İngilizcesini ve İspanyolcasını birlikte geliştiren Cruz, çetelerin sıklıkla bulunduğu bir mahallede büyümüştür. Bu durum onun oyunculuk kariyerinde çetelere bağlı karakterleri canlandırmasında bir etken olmuştur. Cruz, oyunculuk kariyeri süresince bir internet dizisi olan ve çok kuşaklı orta gelirli bir ailenin Los Angeles’taki yaşamını konu alan Los Americans (2011) adlı dizide rol almıştır. 

Filmografi

2019 Lanetli Gözyaşları
2015 A Gringo Honeymoon (Kısa Film)
2006 10 Tricks
2005 Havoc
2005 Brothers in Arms
2004 My Name Is Modesty: A Modesty Blaise Adventure
2004 Just Hustle
2002 Ölümüne takip
2001 Ilk gün
1999 The Last Marshal
1999 From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money (Video)
1998 Playing Patti
1997 Alien: Diriliş
1996 Sinifta olay var
1996 Kırık Ok
1996 Kaya
1996 Çok Yakın... ve Çok Özel
1995 Uçan Fil
1995 Dead Badge
1994 Açık Tehlike
1993 When the Party's Over
1993 Living and Working in Space: The Countdown Has Begun (Video)
1993 Bound by Honor
1992 Man Trouble
1992 Kuşatma Altında
1992 Judgement
1991 Yeniden Ölmek
1991 İntikam Yemini
1990 Gremlinler 2
1990 Cold Dog Soup
1989 A Nightmare on Drug Street (Kısa Film)
1988 Twice Dead
1987 Maid to Order

Televizyon

2019 Madam Secretary
2018 Get Shorty
2018 Major Crimes
2016 Better Call Saul
2015 Cleveland Abduction (TV Filmi)
2013 Lauren
2012 White Collar
2012 The Closer
2011 Los Americans
2011 CSI: Miami
2009 Breaking Bad
2008 Ylse
2008 My Name Is Earl
2008 Kanit Pesinde
2007 Day Break
2006 Nip/Tuck
2003 24
2003 The Division
2002 Robbery Homicide Division
2002 Boomtown
2000 Blood Money (TV Filmi)
2000 Strange World
2000 Harsh Realm
2000 Seven Days
2000 The Eddie Files
2000 NYPD Blue
1998 The Practice
1998 Star Trek: Deep Space Nine
1997 Last Stand at Saber River (TV Filmi)
1997 Gizli Dosyalar
1997 Cracker
1997 413 Hope St.
1995 Walker, Texas Ranger
1995 The Marshal
1994 Dragstrip Girl (TV Filmi)
1993 Cinayet Dosyası
1992 Nails (TV Filmi)
1991 Perfect Crimes (TV Filmi)
1990 Matlock
1990 Lifestories
1990 Hunter
1990 Freddy's Nightmares
1990 China Beach
1989 I Know My First Name Is Steven (Mini Dizi)
1988 Vietnam War Story
1988 Knots Landing
1988 CBS Schoolbreak Special
1988 Cagney & Lacey
1988 Beauty and the Beast

Video Oyunları (Seslendirme)

2003 Star Trek: Elite Force II
2000 Alien: Resurrection

Görev Aldığı Yapımlar

Raymond Cruz Fotoğrafları

Raymond Cruz Haberleri