Rebecca Hall

Rebecca Hall

Rebecca Hall
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 3.5.1982

Doğum Yeri: London, İngiltere

İngiliz asıllı ABD'li aktris. 

Tam adı Rebecca Maria Hall'dür. Prestij, Barselona Barselona (performansıyla Altın Küre'ye aday gösterildi), Hırsızlar Şehri, Frost/Nixon, Iron Man 3, Evrim ve Geçmişten Gelen filmlerindeki performanslarıyla tanınır. 2016 yılında eleştirel anlamda övgü toplayan dram filmi Christine'de haber sunucusu Christine Chubbuck'ı canlandırarak büyük beğeni elde etti.

Mrs. Warren's Profession'ın bir uyarlamasında ilk sahne performansındaki başarısı sayesinde Ian Charleson Ödülü'nü kazandı. Haziran 2010'da Hall, 2009 yılı Channel 4 prodüksiyonu Kırmızı Başlık: Lordumuz 1974 Yılında'da canlandırdığı Paula Garland karakteriyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu BAFTA Ödülü'nü kazandı. Ayrıca 2013 yılında Benedict Cumberbatch ile birlikte yer aldığı BBC Two yapımı Parade's End dizisindeki Sylvia Tietjens karakteriyle de En İyi Kadın Oyuncu BAFTA Ödülü'ne aday gösterildi.

Hall, İngiliz tiyatro yönetmeni ve Royal Shakespeare Company'nin kurucusu Peter Hall ve Amerikan opera şarkıcısı Maria Ewing'in kızı olarak 3 Mayıs 1982 tarihinde Londra'da dünyaya geldi. Annesi Afroamerikan, Hollandalı, İskoç ve Siyu kökenlidir. Anne ve babası Hall gençken ayrıldılar, 1990 yılında boşandılar. Hall'ın beş üvey kardeşi bulunmaktadır: tiyatro yönetmeni Edward Hall, yapımcı Christopher Hall, oyuncu Jennifer Caron Hall, oyuncu Emma Hall ve set tasarımcısı Lucy Hall. Christopher ve Jennifer, Peter Hall'ın ilk karısı olan Fransız aktris Leslie Caron'la birlikteliğinden doğmuştur.

Hall, temsilcisi olduğu Roedean Okulu'na gitti. Cambridge'de bulunan St Catharine's College'da İngiliz edebiyatı okudu, 2002 yılında son yılına başlamadan önce buradan ayrıldı. Cambridge'deki zamanında öğrencilerin yer aldığı tiyatro sahnesinde aktifti ve kendi tiyatro şirketini kurdu. Marlowe Society üyesiydi ve oranın ev sahipliğini yapan, aynı zamanda Emmauel College'da İngiliz edebiyatı öğrencisi olan Dan Stevens ile birlikte eleştirmenlerce beğeni toplayan birçok prodüksiyonda yer aldı.

Filmografi

2018 Holmes and Watson
2018 A Rainy Day in New York
2017 The Dinner
2017 İlişki Durumu: Açık İlişki (Ayrıca Yapımcı)
2017 Professor Marston and the Wonder Women
2016 Christine
2016 The BFG
2015 Tumbledown
2015 The Gift
2014 Transcendence
2013 Iron Man 3
2013 Closed Circuit
2013 A Promise
2012 Lay the Favourite
2011 The Awakening
2010 Please Give
2010 The Town
2010 A Bag of Hammers
2010 Everything Must Go
2009 Dorian Gray
2008 Vicky Cristina Barcelona
2008 Frost/Nixon
2008 Official Selection (Kısa Film)
2006 Starter for 10
2006 The Prestige

Televizyon

2016 Horace and Pete
2015 Codes of Conduct
2012 Parade's End
2009 Red Riding: In the Year of Our Lord 1974
2008 Einstein and Eddington
2007 Rubberheart
2007 Joe's Palace
2006 Wide Sargasso Sea
1993 The World of Peter Rabbit and Friends
1993 Don't Leave Me This Way
1992 The Camomile Lawn

Müzik Videosu

2012 A Case of You

Görev Aldığı Yapımlar

Rebecca Hall Fotoğrafları

Rebecca Hall Haberleri