Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 22.3.1976

Doğum Yeri: New Orleans, Louisiana, ABD

ABD'li oyuncu.

Tam adı Laura Jeanne Reese Witherspoon'dur. Kendini gösterdiği ilk film 1991 yılında gösterime giren The Man in the Moon'dur. Daha sonraki yıllarda Wildflower isimli dizide rol almıştır. 1996'da Freeway'deki performansıyla kendini kanıtlamış yükselen bir star olarak 1998 yılında Overnight Delivery, Pleasantville ve Twilight filmleriyle önemli rollere imza atmıştır.

Election filmiyle Altın Küre'ye aday olmuştur. 2001 yılında kariyerinde dikkat çekmiş filmlerden olan Legally Blonde, 2002'de ise Sweet Home Alabama ile büyük sükse yaratmıştır. 2005 yılında dünya çapında tanınan June Carter Cash'i canlandırıdığı Sınırları Aşmak'ta sergilediği olaganüstü performansı ile En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü, Sinema Dalında En İyi Aktris Altın Küre Ödülü, Müzikal veya Komedi Altın Küre Ödülü'nü ve En İyi Kadın Oyuncu SAG Ödülü'nü kazandırmıştır.

Witherspoon 1999'da Cruel Intentions'da birlikte rol aldığı Ryan Phillippe'le evlenmiştir. Ava ve Deacon adında iki çocukları olmuştur. Çift 2006'da ayrılıp 2007'nin ekim ayında ise boşandılar.

Filmografi

2018 A Wrinkle in Time
2017 Home Again
2016 Sing (Seslendirme)
2015 Hot Pursuit (Ayrıca Yapımcı)
2014 Devil's Knot
2014 Gone Girl (Sadece Yapımcı)
2014 Wild (Ayrıca Yapımcı)
2014 The Good Lie
2014 Inherent Vice
2012 This Means War
2012 Mud
2011 Water for Elephants
2010 How Do You Know
2009 Monsters vs. Aliens (Seslendirme)
2008 Four Christmases
2007 Rendition
2006 Penelope (Ayrıca Yapımcı)
2005 Walk the Line
2005 Just like Heaven
2004 Vanity Fair
2003 Legally Blonde 2: Red, White & Blonde (Ayrıca Yapımcı)
2002 The Importance of Being Earnest
2002 Sweet Home Alabama
2001 The Trumpet of the Swan (Seslendirme)
2001 Legally Blonde
2000 Little Nicky
2000 American Psycho
1999 Cruel Intentions
1999 Election
1999 Best Laid Plans
1998 Twilight
1998 Overnight Delivery
1998 Pleasantville
1996 Freeway
1996 Fear
1994 S.F.W.
1993 A Far Off Place
1993 Jack the Bear
1991 The Man in the Moon

Televizyon

2017 Big Little Lies
2017 The Mindy Project
2015 Saturday Night Live
2015 Best Time Ever with Neil Patrick Harris
2015 The Muppets
2009 Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space (Seslendirme)
2003 Freedom: A History of Us (Belgesel Dizi)
2002 The Simpsons (Seslendirme)
2001 Saturday Night Live
2000 King of the Hill (Seslendirme)
2000 Friends
1993 Return to Lonesome Dove (Mini Dizi)
1992 Desperate Choices: To Save My Child (TV Filmi)
1991 Wildflower (TV Filmi)

Video Oyunu

2009 Monsters vs. Aliens (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Reese Witherspoon Fotoğrafları

Reese Witherspoon İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler