Reha Erdem

Reha Erdem

Reha Erdem
Senarist, Ses, Yönetmen

Türk film yönetmeni, senarist. Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim gördü. Paris 8 University'de Sinema ve Plastik Sanatlar bölümünü bitirdi.

Türkiye'ye döndükten sonra çektiği ilk uzun metrajlı filmi 'A ay' ile birçok ödül aldı. Film çekmediği uzun yıllar boyunca reklam filmi yönetmenliği yaptı. Tüm filmlerininin senaryosunu yazıp yöneten Reha Erdem, Beş Vakit ve Kosmos filmlerinin kurgusunu, Hayat Var filminin hem kurgusunu hem ses tasarımını kendisi yapmıştır. Reha Erdem, kısa filmler de çekmiş ve Jean Genet'nin Hizmetçiler adlı oyununu sahneye koymuştur.

2016 yılında Koca Dünya filmiyle önce Venedik Uluslararası Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü, ardından 23. Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Film ve Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen olmak üzere iki ödül kazanmıştır.

Filmografi

2016 Koca Dünya
2013 Jîn
2013 Şarkı Söyleyen Kadınlar
2009 Kosmos
2008 Hayat Var
2006 Ekim'de Hiçbir Kere (Kısa film)
2006 Beş Vakit
2004 Korkuyorum Anne
1999 Kaç Para Kaç
1988 A ay

Ödülleri

2016 23. Altın Koza Film Festivali - En İyi Film, Koca Dünya
2016 23. Altın Koza Film Festivali - Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen, Koca Dünya
2016 73. Venedik Uluslararası Film Festivali - Jüri Özel Ödülü, Koca Dünya
2014 46. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri - En İyi Yönetmen, Jîn
2009 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Film, Kosmos
2009 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yönetmen, Kosmos
2011 43. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri - En İyi Film, Kosmos
2011 43. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri - En İyi Yönetim, Kosmos
2011 43. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri - En İyi Kurgu,  Kosmos
2008 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali - SİYAD Jüri Özel Ödülü, Hayat Var
2010 42. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri - En İyi Film, Hayat Var
2010 42. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri - En İyi Yönetim, Hayat Var
2010 42. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri - En İyi Kurgu, Hayat Var
2010 3. Yeşilçam Ödülleri - En İyi Yönetmen, Hayat Var
2006 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali - Altın Lale, Beş Vakit
2006 13. Altın Koza Film Festivali - En İyi Film, Beş Vakit
2005 12. Altın Koza Film Festivali - En İyi Senaryo, Korkuyorum Anne
2005 16. Ankara Uluslararası Film Festivali - En İyi Yönetmen, Korkuyorum Anne
1989 Nantes Film Festivali - En İyi 2. Film, A ay
1989 Nantes Film Festivali - En İyi Yönetmen, A ay

Görev Aldığı Yapımlar

Reha Erdem Fotoğrafları

Reha Erdem İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler