Reha Özcan

Reha Özcan

Reha Özcan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.7.1965

Doğum Yeri: Bingöl, Türkiye

Türk oyuncu.

Tam adı Ragıp Reha Özcan'dır. Liseyi Kartal Anadolu Lisesi'nde okuduktan sonra, lisans eğitimini 1987 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde tamamladı. Profesyonel tiyatro hayatına, 1987'de Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda başladı. 1990-91 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu'na atandı. 1992-93 sezonunda Antalya’ya yerleşti ve meslek hayatına Antalya Devlet Tiyatrosu'nda devam etti. Akdeniz Üniversitesi'nin tiyatro kulübünü yönetmen olarak çalıştırdı. Ayrıca, Antalaya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda yönetmenlik yaptı. 2010-2011 sezonunda, Bedensiz Kadın oyunu ile tekrar İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra, sinema ve televizyon çalışmaları da yapmıştır. Rol aldığı Bahtı Kara filmi ile birçok ödüle aday gösterilmiş ve ödül sahibi olmuştur. Aynı zamanda oyuncu Serhat Özcan'ın kardeşidir.

Filmografi

2018 Aydede
2018 8 (Sekiz)
2017 Yaşamak Güzel Şey
2017 Poyraz Karayel: Küresel Sermaye
2016 İstanbul Kırmızısı
2016 Sen Benim Herşeyimsin
2015 Öyle ya da Böyle
2014 Çare-Sizlik (Kısa Film)
2014 Unutursam Fısılda
2014 Buna Değer
2013 Ölü ya da Diri
2013 Kor (Kısa Film)
2012 Tepenin Ardı
2011 Yangın Var
2011 Buhar (Kısa Film)
2009 Bahtı Kara

Televizyon

2018 Bizim Hikaye
2017 Adı Efsane
2015 Gecenin Kraliçesi
2015 Maral
2014 Karadayı
2013 Fatih
2013 Muhteşem Yüzyıl
2012 Suskunlar
2011 Üsküdar'a Giderken
2011 Kurtlar Vadisi Pusu
2009 IV. Osman
2008 Kollama
2007 Dağlar Delisi
2005 Naciye'yi Kim Sevmez?

Tiyatro

Oyuncu Olarak

İnishmorelu Yüzbaşı (kedi)
Sezuan'ın İyi İnsanı
Bedensiz Kadın
Yaban Ördeği
Gergedan (oyun)
Topor-Parti
İki Kişilik Hırgür
Guguk Kuşu
Haydi karına koş
Taziye
Macbeth
Sersem Kocanın Kurnaz Karısı
Müfettiş
Bir Şehnaz Oyun
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
Yedi Köyün Yargıcı
Ana Hanım Kız Hanım
Kaktüs Çiçeği
Ermiş Jeanne
Lokomopüf
Kamyon
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
Nemrut (oyun)
Aslan Asker Svayk
Külhanbeyi Operası
Vahşi Doğa
Akide Şekeri
Söz Veriyorum
Danton’ un Ölümü
Ağıt (oyun)
Geyikler Lanetler
Mahmud Yezida
Kadı
Androcles ile Aslan

Yönetmen Olarak

Vahşi Doğa
Külkedisi
Cimri
Sevgili Doktor
Küçük Prens

Ödülleri

2012 3. Malatya Uluslararası Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Tepenin Ardı
2011 16. Sadri Alışık Ödülleri - Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Bedensiz Kadın (Tiyatro)
2011 15. Afife Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Bedensiz Kadın (Tiyatro)
2009 4. Uluslararası İpekyolu Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Bahtı Kara
2008 8. Lions Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Gergedan (oyun)

Görev Aldığı Yapımlar

Reha Özcan Fotoğrafları

Reha Özcan Haberleri