Reis Çelik

Reis Çelik

Reis Çelik
Görüntü Yönetmeni, Kurgu, Müzik, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 28.01.1961

Doğum Yeri: Ardahan, Türkiye

Türk senarist, yapımcı ve yönetmen.

Ardahan'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimden sonra İstanbul'a yerleşti. İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda müzik öğrenimi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde Uluslararası Ekonomi okudu. Dünya gazetesinde, daha sonra Günaydın gazetesinde muhabir olarak 10 yılı aşkın çalıştı.

Günaydın gazetesi içinde 1984 yılında Türkiye'nin ilk özel televizyon girişimi olan Video Gazete projesinde yer aldı. Daha sonra bu yayının yönetmenliğini üslendi. Benzer bir yayını Almanya’da 'Türkiye'den Video Selam' adıyla gerçekleştirdi.

Çok sayıda reklam filmleri ve 12 belgesel film yaptı.

Fotoğrafçılık konusundaki çalışmalarını ise aralıksız sürdürdü. 12 ayrı ülkede fotoğraf sergileri açtı.

1992 yılında atv televizyonun kurucuları arasında yer aldı. Çok sayıda program hazırlayıp yönetti. 1995 yılında gazetecilik, televizyonculuk ve reklamcılıkla ilgili çalışmalarına son vererek tamamen sinemaya yöneldi. İlk uzun metraj filmini 1996 yılında çekti.

Filmografi

Yönetmen

2020 Ölü Ekmeği
2012 Lal Gece
2012 F Tipi Film
2010 İnadına Film Çekmek
2007 Mülteci
2003 İnat Hikayeleri
2000 Güllünün Yolculuğu (Kısa Film)
1998 Hoşçakal Yarın
1996 Işıklar Sönmesin

Yapımcı

2012 Lal Gece
2003 İnat Hikayeleri

Senaryo

2020 Ölü Ekmeği
2012 Lal Gece
2012 F Tipi Film
2007 Mülteci
2003 İnat Hikayeleri
1998 Hoşçakal Yarın
1996 Işıklar Sönmesin

Görev Aldığı Yapımlar

Reis Çelik Fotoğrafları

Reis Çelik Haberleri