Remzi Jöntürk

Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1936

Ölüm Tarihi: 1.1.1987

Doğum Yeri: Erzincan, Türkiye


Kuleli Askeri Lisesi mezunu olan Jöntürk, sanat hayatına tiyatro ile başladı. İlk önceleri dekorculuk yaparken, iyi gözlemciliği sayesinde küçük rollere çıktı. Sinema alanında da küçük çalışmalara başlamasının ardından yükselerek Süreyya Duru'nun asistanı oldu. İlk yönetmenlik deneyimini 1964'te yaşayan sanatçı, senaryo yazmaya başlayıp bu konuda da oldukça ilerledi, yazdığı senaryoları filme aldı, beş filmin yapımcılığını da üstlendi. Remzi Jöntürk ayrıca 1971'den 1985'e kadar beş filmde oyunculuk ta yaptı. Sanatçı, Banu Alkan'ın Afrodit filmi çekimlerinden donerken, Bursa'da bir trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Filmografisi
 
1980'ler

  • Yaralı Can, 1987
  • Biraz Neşe Biraz Keder, 1986
  • Domdom Kurşunu, 1985
  • Eroin Hattı, 1985
  • Altar, 1985
  • Geçim Otobüsü, 1984
  • Beş Kafadar, 1984
  • Halk Düşmanı, 1984
  • Türkiyem, 1983
  • Nikah, 1983
  • İkimiz de Sevdik, 1983
  • Can Kurban, 1983
  • Aşk Adası, 1983
  • Bir Pazar Günü, 1982
  • Ağlayan Gülmedi mi?, 1982
  • Milcan, 1981
  • Unutulmayanlar, 1981
  • Öğretmen Kemal, 1981
  • Acı Gerçekler, 1981
  • Takip, 1981
  • Çile, 1980
  • Çile Tarlası, 1980
  • Destan (film), 1980

1970'ler
  • Kara Yazma, 1979
  • Hayat Harcadın Beni, 1979
  • Avare, 1978
  • Uyanış, 1978
  • Kaplanlar Ağlamaz, 1978
  • Lekeli Melek, 1978
  • Hırçın Kız, 1977
  • Satılmış Adam, 1977
  • Kan, 1977
  • Şeref Yumruğu, 1977
  • Yıkılmayan Adam, 1977
  • Hora Geliyor Hora, 1976
  • Ölüme Yalnız Gidilir, 1976
  • Yarınsız Adam, 1976
  • Silahlara Veda, 1976
  • Tepedeki Ev, 1976
  • Bir Defa Yetmez, 1975
  • İsyan, 1975
  • Yarınlar Bizim (2), 1975
  • Macera, 1975
  • Zindan, 1974
  • Sayılı Kabadayılar, 1974
  • Göç, 1974
  • Kahramanlar, 1974
  • Duvak, 1973
  • Pir Sultan Abdal, 1973
  • Arap Abdo, 1973
  • Elif İle Seydo, 1972
  • İntikam Kartalları, 1971
  • Hasret, 1971
  • Kader Bağlayınca, 1970
  • Sevgili Muhafızım, 1970
  • Avare, 1970

1960'lar
  • Malkoçoğlu Cem Sultan, 1969
  • Yaralı Kalp, 1969
  • Malkoçoğlu Kara Korsan, 1968
  • Bir Şoförün Gizli Defteri, 1967
  • Malkoçoğlu Krallara Karşı, 1967
  • Bir Şoförün Gizli Defteri, 1967
  • Eşkiya Celladı, 1967
  • Cango Ölüm Süvarisi (Korkusuz Adam), 1967
  • At Hırsızı Banuş, 1967
  • Ve Silahlara Veda, 1966
  • Göklerdeki Sevgili, 1966
  • Zorlu Düşman, 1966
  • Yaşamak Haram Oldu, 1966
  • Mağrur Ve Sefil, 1965
  • Beyaz Atlı Adam, 1965
  • Zımba Gibi Delikanlı, 1964

Görev Aldığı Yapımlar

Portreler


Vizyondakiler