Rian Johnson

Rian Johnson

Rian Johnson
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 17.12.1973

Doğum Yeri: Maryland, ABD

ABD'li yazar ve yönetmen. Tam adı Rian Craig Johnson'dır.

2005 Sundance Film Festivali'nde ilk yapıtı olan Brick filmi ile Orijinal Bakış kategorisinde Jüri Özel Ödülü aldı. Johnson aslen San Clemente, California'lı ve Brick filmini çektiği liseden mezun. Daha sonra Güney Kaliforniya Üniversitesi'ne devam etti ve 1996'da USC Sinema-Televizyon Okulu'ndan mezun oldu.

2006'da The Mountain Goats'un 'Woke Up New' şarkısının video klibini yönetti.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2017 Star Wars: The Last Jedi
2012 Looper
2010 Breaking Bad (TV Dizisi)
2009 Terriers (TV Dizisi)
2008 The Brothers Bloom
2005 Brick
2002 May (Sadece Editör)
1996 Evil Demon Golfball from Hell!!! (Kısa Film)

Senarist Olarak

2017 Star Wars: The Last Jedi
2012 Looper
2008 The Brothers Bloom
2005 Brick
1996 Evil Demon Golfball from Hell!!! (Kısa Film)

Oyuncu Olarak

2016 Rogue One: A Star Wars Story
2015 BoJack Horseman (TV Dizisi - Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Rian Johnson Fotoğrafları

Rian Johnson Haberleri

Portreler