Richard Armitage

Richard Armitage

Richard Armitage
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.8.1971

Doğum Yeri: Huncote, İngiltere

İngiliz oyuncu.

Tam adı Richard Crispin Armitage'dir. Londra Müzik ve Güzel Sanatlar Akedemisinde eğitimini tamamladı. İlk kez 1992 yılında Boon isimli TV dizisiyle kameralar karşısında yerini almıştır. İlk sinema filmi ise 1999 yılı yapımı This Year's Love isimli yapımdır. Ancak asıl tanınırlığını Yenilmez: Kaptan Amerika (2011) filminde Heinz Kruger karakteriyle yakalmıştır. 2012 yılında J.R.R Tolkien'in ünlü romanının sinema uyarlaması Hobit serisinin ilk filmi için Thrain oğlu Thorin Meşekalkan karakterini canlandırmış, ilerleyen yıllarda Shakespeare'in yazdığı Macbeth dizi serisinde Peter Macduff rolünü üstlenmiştir.

Filmografi

2019 Mürit
2019 My Zoe
2018 Ocean's Eight
2017 Sleepwalker
2017 Pilgrimage
2016 Brain on Fire
2016 Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden
2015 Urban & the Shed Crew
2014 The Crucible
2014 Hobbit: Beş Ordunun Savaşı
2014 Fırtınanın İçinde
2013 Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları
2012 Hobbit: Beklenmedik Yolculuk
2011 North & South: Deleted Scenes (Kısa Video)
2011 İlk Yenilmez: Kaptan Amerika
2005 Frozen
1999 Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike
1999 This Year's Love
1999 Staged (Kısa Film)

Televizyon

2020 Castlevania (Seslendirme)
2020 The Stranger
2019 Berlin Station
2015 Hannibal
2011 Strike Back
2010 Spooks
2009 Moving On
2009 Robin Hood
2007 Inspector George Gently
2007 Children in Need
2007 Agatha Christie's Marple
2007 The Vicar of Dibley
2007 Miss Marie Lloyd (TV Filmi)
2006 The Impressionists (Mini Dizi)
2005 The Inspector Lynley Mysteries
2005 Malice Aforethought (TV Filmi)
2005 The Golden Hour (Mini Dizi)
2005 ShakespeaRe-Told (Mini Dizi)
2004 North & South (Mini Dizi)
2003 Ultimate Force
2003 Cold Feet
2003 Between the Sheets (Mini Dizi)
2002 Sparkhouse (Mini Dizi)
2001 Doctors
2001 Casualty
2001 Macbeth (TV Filmi)
1999 Cleopatra (Mini Dizi)
1992 Boon

Görev Aldığı Yapımlar

Richard Armitage Fotoğrafları

Richard Armitage Haberleri

Portreler


Vizyondakiler