Richard Berry

Richard Berry

Richard Berry
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 31.7.1950

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız aktör, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Richard Élie Benguigui'dir. 1972'de başladığı oyunculuk kariyerinde 100 yapımda yer aldı. 1994'te Cannes Film Festivali'nde de yarışan The Violin Player'daki oyunculuğuyla beğeni toplamış ve Ölümsüz (2010), Nos femmes (2015) ve Le petit prince a dit (1992) filmleriyle de geniş kitlelerce de tanınmıştır.

Filmografi

2018 Les goûts et les couleurs
2018 Eva
2017 Numéro une
2016 Tout, tout de suite
2016 Père fils thérapie!
2016 L'origine de la violence
2015 Nos femmes
2013 Kis Gelmeden
2012 Rue Mandar
2011 Markiz
2010 Ölümsüz
2009 Le coach
2008 Müsteri
2008 Les insoumis
2008 L'emmerdeur
2007 J'veux pas que tu t'en ailles
2007 Comme ton père
2006 Les aiguilles rouges
2006 La doublure
2005 La boîte noire (Seslendirme)
2004 L'américain
2003 Mes enfants ne sont pas comme les autres
2003 Les clefs de bagnole
2003 Dost musun, Düşman mı?
2002 Le nouveau Jean-Claude
2002 Entre chiens et loups
2002 Corto Maltese: La maison dorée de Samarkand (Seslendirme)
2002 Corto Maltese: La cour secrète des Arcanes (Seslendirme)
2002 Corto Maltese - Sous le signe du capricorne (Seslendirme)
2002 Corto Maltese - La ballade de la mer salée (Seslendirme)
2002 Ah! Si j'étais riche
2001 Un ange
2001 L'art
2001 15 août
2000 Là-bas... mon pays
1999 Une journée de merde!
1999 Quasimodo d'El Paris
1999 Les gens qui s'aiment
1998 Un grand cri d'amour
1997 K (Anlatıcı)
1996 Pédale douce
1996 Les agneaux
1995 L'appât
1995 Arthur (Kısa Film)
1995 Adultère, mode d'emploi
1994 Tra noi due tutto è finito
1994 Le joueur de violon
1994 Consentement mutuel
1993 Dis Papa, raconte-moi là-bas
1992 Le petit prince a dit
1992 Le Grand Pardon II
1992 588 rue Paradis
1991 Pour Sacha
1991 Mayrig (Seslendirme)
1991 Ma vie est un enfer
1991 L'entraînement du champion avant la course
1991 Kaddish (Kısa Film)
1990 La Baule-les-Pins
1989 Seobe II
1989 Seobe
1989 Modì
1989 L'union sacrée
1987 Spirale
1987 Cayenne Palace
1986 Un homme et une femme, 20 ans déjà
1986 Taxi Boy
1986 Suivez mon regard
1985 Richard Berry: Black Out (Kısa Video Filmi)
1985 Urgence
1985 Spécial police
1985 Lune de miel
1984 La garce
1984 L'addition
1983 Le jeune marié
1983 Le grand carnaval
1983 La trace
1982 Une chambre en ville
1982 Sokaklarin kanunu
1982 Le grand pardon
1982 Le crime d'amour
1981 Un assassin qui passe
1981 Putain d'histoire d'amour
1981 L'homme fragile
1980 Vive la mariée (Kısa Film)
1980 Premier voyage
1979 L'amour en fuite
1978 Mon premier amour
1974 Tokat
1972 Absences répétées

Televizyon

2017 Les crimes silencieux (TV Filmi)
2014 L'esprit de famille (TV Filmi)
2014 Résistance (Mini Dizi)
2013 Lanester
2013 Silences d'État (TV Filmi)
2011 Le grand restaurant II (TV Filmi)
2008 Une suite pour 2 (TV Filmi)
2006 La chasse à l'homme (TV Filmi)
2004 Péril imminent: Mortel chahut (TV Filmi)
2004 Du côté de chez Marcel (TV Filmi – Anlatıcı)
2003 Péril imminent (TV Filmi)
2003 Mon voisin du dessus (TV Filmi)
2002 Corto Maltese: Teste e funghi (TV Filmi – Seslendirme)
2002 Corto Maltese: Le etiopiche (TV Filmi)
2002 Corto Maltese - Les celtiques (TV Filmi)
1996 La vie avant tout (TV Filmi)
1996 L'enfant du secret (TV Filmi)
1995 Le juge est une femme
1995 Victor et François (TV Filmi)
1995 Machinations (TV Filmi)
1995 Le cavalier des nuages (TV Filmi)
1993 Mayrig (Mini Dizi)
1991 Shadows of the Past (TV Filmi)
1991 Comprarsi la vita (TV Filmi)
1983 Le lavabo (Mini Dizi)
1982 Fausses notes (TV Filmi)
1981 Un petit paradis (TV Filmi)
1981 La dernière nuit (TV Filmi)
1980 Cinéma 16
1979 Les acteurs de bonne foi (TV Filmi)
1973 Au théâtre ce soir

Yönetmen Olarak

2016 Tout, tout de suite
2015 Nos femmes
2010 Ölümsüz
2005 La boîte noire
2003 Moi César, 10 ans 1/2, 1m39
2001 L'art (délicat) de la séduction
1994 3000 scénarios contre un virus (TV Dizisi)

Yapımcı Olarak

2015 Nos femmes

Senarist Olarak

2016 Tout, tout de suite
2015 Nos femmes
2014 L'esprit de famille (TV Filmi)
2010 Ölümsüz
2005 La boîte noire
2003 Moi César, 10 ans 1/2, 1m39
2001 L'art (délicat) de la séduction

Görev Aldığı Yapımlar

  • Eva, 2018, Oyuncu
  • Markiz, Le marquis, 2011, Oyuncu
  • Ölümsüz, L'Immortel / 22 Bullets, 2010, Yönetmen, Senarist, Oyuncu
  • Müşteri, Cliente, 2008, Oyuncu
  • Dublör, The Valet, 2006, Oyuncu

Richard Berry Fotoğrafları