Richard Donner

Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 24.4.1930

Doğum Yeri: ABD


Doğumlu Amerikan film yönetmeni. Beyaz Perde'de beğenilen birçok filme imzasını atmıştır. İlk filmi X-15'i 1961 yılında çekmiştir.

Filmografi
 
2008

  • Sam and George

2006
  • Superman II: The Richard Donner Cut
  • 16 Blok (16 Blocks)

2003
  • Timeline

1997
  • Komplo Teorisi (Conspiracy Theory)

1995
  • Assassins

1994
  • Maverick

1992
  • Radio Flyer

1988
  • Scrooged

1985
  • Ladyhawke
  • The Goonies

1982
  • The Toy

1980
  • Inside Moves
  • Superman II

1978
  • Superman

1976
  • Kehanet(The Omen)

1969
  • Twinky

1968
  • Salt and Pepper

1961
  • X-15

    Cehennem Silahı (Lethal Weapon) (1987 ), 2 (1989), 3 (1992),4 (1998)


Görev Aldığı Yapımlar

Richard Donner Haberleri

Portreler