Rihanna

Rihanna

Rihanna
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 20.2.1988

Doğum Yeri: Saint Michael, Barbados

Barbadoslu şarkıcı, söz yazarı, kültür elçisi, video yönetmeni, moda ikonu, aktris.

Tam adı Robyn Rihanna Fenty'dir. Saint Michael'de doğup Bridgetown'da büyüdü ve 2003'te albüm yapımcısı Evan Rogers'ın yönetiminde demo kasetler kaydederek müzik endüstrisine girdi. 2005'te ilk albümü Music of the Sun'ı ve sonraki yıl ikinci albümü A Girl like Me'yi piyasaya sürerek ünlendi; bu albümlerden sırasıyla 'Pon de Replay' ve 'SOS' gibi hit şarkılar çıktı.

Üçüncü stüdyo albümü Good Girl Gone Bad (2007) için müziğini ve imajını yeniden oluştururken bir seks sembolü olarak ortaya çıktı. Albümün çıkış single'ı 'Umbrella', elde ettiği liste başarılarıyla şarkıcının dünya genelinde tanınmasına yol açtı ve 2008'de En İyi Rap/Sung İş Birliği dalında Grammy Ödülü kazandı. Grammy ödüllü Unapologetic (2012) dahil olmak üzere Recording Industry Association of America'dan (RIAA) platin sertifika alan dört albüm çıkardıktan sonra Rihanna, bir pop ikonu olarak tanımlanmaya başladı. Sekizinci stüdyo albümü Anti (2016) ve çıkış şarkısı 'Work', sırasıyla Billboard 200 ile Hot 100 listelerinde zirveye oturdu. 'Umbrella', 'Take a Bow', 'Disturbia', 'Only Girl (In the World)', 'S&M', 'We Found Love', 'Diamonds' ve 'Stay' gibi kendi şarkılarının yanı sıra 'Live Your Life', 'Love the Way You Lie' ve 'The Monster' gibi düet sanatçısı olarak yer aldığı başkalarının şarkıları da dünya genelinde en çok satan single'lar arasına girdi.

Dünya genelinde 230 milyonun üzerinde kayıt satan Rihanna, tüm zamanların en çok satan müzik sanatçılarından biridir. Billboard Hot 100'de liste başı olan on dört single'ı sayesinde liste tarihinde bu kadar çok bir numaraya sahip olan en hızlı ve en genç solo sanatçı oldu; Billboard tarafından 2000'lerin Dijital Şarkı Sanatçısı ve 2010'ların en iyi Hot 100 sanatçısı ilan edildi. 2012'de Forbes tarafından en güçlü dördüncü ünlü olarak gösterildi ve sonraki yıl Time'ın 'Dünyanın En Etkili 100 Kişisi' listesine dahil edildi. Müziğine ek olarak sık sık yenilediği imajıyla da öne çıkarak 2014'te Council of Fashion Designers of America'dan Moda İkonu ödülü aldı. Bugüne kadar sekiz Grammy Ödülü, on iki Amerikan Müzik Ödülü, on iki Billboard Müzik Ödülü, iki Brit Ödülü dahil olmak üzere yüzlerce ödül ve adaylık elde etti.

Filmografi

2018 Ocean's 8
2017 Bates Motel (TV Dizisi)
2017 Valerian ve Bin Gezegen Imparatorluğu
2015 Evim (Seslendirme)
2014 Annie
2013 Buraya Kadar
2013 Rihanna Disaster (Kısa Film)
2012 Battleship

Kısa Videoları

2017 DJ Khaled Feat. Rihanna & Bryson Tiller: Wild Thoughts
2017 Kendrick Lamar Feat. Rihanna: Loyalty.
2016 Calvin Harris Feat. Rihanna: This Is What You Came For
2016 Rihanna: Kiss It Better
2016 Rihanna: Needed Me
2016 Rihanna: Sledgehammer
2016 Rihanna: Work
2015 Dior & Rihanna: Secret Garden IV - Versailles
2015 Rihanna Feat. Kanye West & Paul McCartney: FourFiveSeconds
2015 Rihanna: American Oxygen
2015 Rihanna: Bitch Better Have My Money
2014 Shakira Feat. Rihanna: Can't Remember to Forget You
2013 Eminem Feat. Rihanna: The Monster
2013 Rihanna Feat. Mikky Ekko: Stay
2013 Rihanna: Pour It Up
2013 Rihanna: What Now
2012 Coldplay Feat. Rihanna: Princess of China
2012 Drake Feat. Rihanna: Take Care
2012 Rihanna: Diamonds
2012 Rihanna: Where Have You Been
2011 David Guetta Feat. Rihanna: Who's That Chick? Day Version
2011 David Guetta Feat. Rihanna: Who's That Chick? Night Version
2011 Kanye West: All of the Lights
2011 Nicki Minaj Feat. Rihanna: Fly
2011 Rihanna Feat. Calvin Harris: We Found Love
2011 Rihanna: California King Bed
2011 Rihanna: Cheers Drink to That
2011 Rihanna: Man Down
2011 Rihanna: S&M
2011 Rihanna: You Da One
2010 Eminem Featuring Rihanna: Love the Way You Lie
2010 Rihanna Feat. Drake: What's My Name?
2010 Rihanna Feat. Slash: Rockstar 101
2010 Rihanna: Only Girl (In the World)
2010 Rihanna: Rude Boy
2010 Rihanna: Te amo
2010 The Lonely Island: Shy Ronnie 2 - Ronnie & Clyde
2009 Jay-Z Feat. Rihanna & Kanye West: Run This Town
2009 Rihanna Feat. Jeezy: Hard
2009 Rihanna: Russian Roulette
2009 Rihanna: Wait Your Turn
2009 The Lonely Island: Shy Ronnie
2008 Maroon 5 Feat. Rihanna: If I Never See Your Face Again
2008 Rihanna Feat. Justin Timberlake: Rehab
2008 Rihanna: Disturbia
2008 Rihanna: Take a Bow
2008 T.I. Feat Rihanna: Live Your Life
2007 Rihanna Feat. Jay Z: Umbrella
2007 Rihanna Feat. Ne-Yo: Hate That I Love You
2007 Rihanna: Don't Stop the Music
2007 Rihanna: Shut Up and Drive
2006 Majoretele: Totul sau nimic
2006 Rihanna: SOS
2006 Rihanna: SOS, Nike Version
2006 Rihanna: Unfaithful
2006 Rihanna: We Ride
2005 Rihanna: If It's Lovin' That You Want
2005 Rihanna: Pon de Replay

Görev Aldığı Yapımlar

Rihanna Fotoğrafları

Rihanna Haberleri