Rita Tushingham

Rita Tushingham

Rita Tushingham
Oyuncu

Doğum Tarihi: 14.3.1942

Doğum Yeri: Liverpool, İngiltere

İngiliz oyuncu.

Oyunculuk kariyerine 1961 yılı yapımı Bir Tadım Bal isimli filmle başlayan oyuncu günümüze kadar 80'den fazla yağımda rol almıştır. Le knack... et comment l'avoir (1965), Bir Tadım Bal (1961), Dr. Jivago (1965) ve L'ultime garçonnière (1969) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 Cold Sun
2020 Last Night in Soho
2020 The Owners
2017 My Name Is Lenny: EPK (Kısa Belgesel)
2017 My Name Is Lenny
2013 The Wee Man
2012 Outside Bet
2011 Seamonsters
2011 One of the Things That Makes Me Doubt (Kısa Film)
2009 The Calling
2008 Telstar: The Joe Meek Story
2008 Sight Test (Kısa Film)
2008 Come Here Today (Kısa Film)
2008 Broken Lines
2007 Puffball
2007 Il nascondiglio
2005 Loneliness and the Modern Pentathlon (Kısa Film)
2004 Julia Olmak
2000 Out of Depth
2000 Home Ground (Kısa Film)
1999 Swing
1997 Under the Skin
1996 The Boy from Mercury
1995 An Awfully Big Adventure
1994 Gospel According to Harry
1992 Papierowe malzenstwo
1992 A csalás gyönyöre
1990 Sunday Pursuit (Kısa Film)
1989 The Legendary Life of Ernest Hemingway
1989 Resurrected
1989 Hard Days, Hard Nights
1986 Uçarcasına
1986 A Judgment in Stone
1982 Spaghetti House
1978 Mysteries
1977 Les bonshommes
1977 Black Journal
1976 Ragazzo di borgata
1975 Rachel's Man
1975 Acımasız
1974 Fischia il sesso
1973 Where Do You Go from Here?
1972 Situation
1972 Kabuslu Geceler
1969 Le guru
1969 L'ultime garçonnière
1968 Çilgin hovarda
1967 2 Anglaises en délire
1966 Tuzak
1965 Le knack... et comment l'avoir
1965 Dr. Jivago
1964 The Leather Boys
1964 La fille aux yeux verts
1963 A Place to Go
1961 Bir Tadım Bal

Televizyon

2021 Ridley Road
2020 Le cheval pâle d'Agatha Christie (Mini Dizi)
2018 Still Open All Hours
2018 Les enquêtes de Vera
2016 Neil Gaiman's Likely Stories (Mini Dizi)
2014 In the Flesh
2011 Bedlam
2006 Miss Marple
2006 Angel Cake (TV Filmi)
2005 Flics toujours
2003 Life Beyond the Box: Margo (TV Filmi)
2002 The Stretford Wives (TV Filmi)
2002 Helen West
1998 Nächte mit Joan (TV Filmi)
1988 Bread
1985 ABC Weekend Specials
1984 Seeing Things
1982 Felix Krull (Mini Dizi)
1980 Lady Killers
1977 Green Eyes (TV Filmi)
1974 No Strings
1974 Comedy Playhouse
1973 Armchair Theatre
1964 The Human Jungle

Görev Aldığı Yapımlar

Rita Tushingham Fotoğrafları