Rıza Kocaoğlu

Rıza Kocaoğlu

Rıza Kocaoğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 19.3.1979

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk sinema ve dizi oyuncusu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Oyunculuk bölümü mezunudur. Çağan Irmak'ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu 'Bana Şans Dile' ile sinemaya adım atarak başrolü üstlenen oyuncu, Şile Büyülü Fener Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. 'Av Mevsimi', DOT oyunları 'Malafa' ve 'Punk Rock', 90'ların efsane radyo programından yola çıkarak çekilen, Kaybedenler Kulübü'nde rol aldı; ayrıca önemli olarak gösterilebilecek Kuzey Güney ve Ezel dizilerinde de rol aldı. 2012'de yayınlanmaya başlayan Karadayı dizisinde 'Yasin Komiser'i canlandırmıştır. 2017 Haziran ayında final yapan İçerde dizinde Davut karakterini canlandırmıştır. Şuan 2017 Ekim ayında Show TV'de yayına giren Çukur dizisinde Aliço karakterini canlandırmaktadır.

Babası Göztepe'nin yıllarca tribün amigoluğunu yapan 'Başbakan' lakaplı İsmail Kocaoğlu'dur. Aynı zamanda kendisi de fanatik Göztepelidir.

Filmografi

2010 Kaybedenler Kulübü Yolda
2017 Dünyanın En Güzel Kokusu 2
2016 İstanbul Kırmızısı
2016 Dünyanın En Güzel Kokusu
2013 Behzat Ç. Ankara Yanıyor
2011 Labirent
2011 Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm
2010 Kaybedenler Kulübü
2010 Av Mevsimi
2009 Sonsuz
2009 Cankurtaran/İstanbul
2008 Başka Semtin Çocukları
2008 Ulak
2006 Kabuslar Evi: Karanlıktan Gelen
2006 Emret Komutanım: Şah Mat
2005 Organize İşler

Televizyon

2017 Çukur
2016 İçerde
2016 İstanbul Sokakları
2015 Filinta 'Bin Yılın Şafağında'
2014 Karadayı
2012 Kuzey Güney
2010 Yaprak Dökümü
2009 Kapadokya Düşleri
2009 Güldünya
2009 Ezel
2009 Elveda Rumeli
2008 Sınıf
2008 Para=Dolar (TV Filmi)
2008 Elif
2007 Düş Yakamdan
2007 Bıçak Sırtı
2006 Ezo Gelin
2006 Şöhret
2005 Seni Çok Özledim
2004 Ruhun Duymaz
2004 Gece Yürüyüşü
2004 Avrupa Yakası
2004 Kuzenlerim
2003 Ölümsüz Aşk
2001 Yeni Hayat
2001 Bana Şans Dile

Görev Aldığı Yapımlar

Rıza Kocaoğlu Fotoğrafları

Rıza Kocaoğlu Haberleri

Portreler


Vizyondakiler