Rıza Sönmez

Rıza Sönmez

Rıza Sönmez
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 26.11.1968

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

İstanbul Üniversitesi Adalet Yüksek Okulu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Aydın Turizm İşletmeciliği bölümlerinden mezun oldu. Daha sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi ve Actor Studio Marmara Üniversitesi Sinema TV Yüksek okulunda oyunculuk eğitimi aldı. Nefes: Vatan Sağolsun (2009), Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektigim Filmde Kar Romanı da Var (2016) ve Eşkiya (1996) filmleriyle ve 1996-2001 yılları arasında yayınlanan Çılgın Bediş dizisinde canlandırdığı Savaş karakteriyle tanınmıştır.

Filmografi

Oyuncu

2018 Paranın Kokusu
2016 Bir Şey Değilim
2016 Bana Git De
2014 İçimdeki İnsan
2014 Yağmur: Kıyamet Çiçeği
2014 Nefs (Kısa Film)
2014 Kanunsuzlar
2013 Soğuk
2013 Benimle Oynar mısın?
2013 Balık
2010 Kars Öyküleri
2010 Adı Aşk Bu Eziyetin
2010 7 Avlu
2009 Siyah Beyaz
2009 Nefes: Vatan Sağolsun
2008 Vicdan
2007 Mavi Gözlü Dev
2005 Cenneti Beklerken
2003 Neredesin Firuze
2003 Giz
2000 Filler ve Çimen
1999 Renkli - Türkçe
1998 Üçüncü Sayfa
1998 Hoşçakal Yarın
1997 Masumiyet
1997 Babamı Arıyorum
1996 Eşkıya
1994 Sekizinci Saat

Televizyon

2015 Tutar mı Tutar
2014 Gölgedekiler
2014 Benim Adım Gültepe
2013 İntikam
2012 Küçük Hanımefendi
2007 Deliler / Rapor (TV Filmi)
1997 Çılgın Bediş
1993 Süper Baba
1993 Hastane

Yönetmen

2016 Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var
2002 Böcük (Kısa Film)

Yapımcı

2016 Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var
2002 Böcük (Kısa Film)

Senaryo

2016 Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var
2002 Böcük (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Rıza Sönmez Fotoğrafları

Rıza Sönmez Haberleri