Roar Uthaug

Roar Uthaug

Roar Uthaug
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 25.8.1973

Doğum Yeri: Lørenskog, Norveç

Norveçli senarist ve yönetmen.

2002 yılında Norveç Film Okulu'ndan mezun oldu. Mezuniyet filmi The Martin Administration, Akademi Ödülleri için AMPAS (Sinema, Sanat ve Bilim Akademisi) tarafından aday gösterilecek olan ikinci Norveç öğrenci filmi oldu.

Norveçli üretim şirketi Fantefilm'de çalışan Uthaug, Norveç televizyonu için birçok reklam ve Gåte, Furia, Unni Wilhelmsen ve Vidar Busk için müzik videoları yönetti.

İlk uzun metrajı olan Fritt Vilt (Cold Prey) 13 Ekim 2006'da Norveç'te yayınlandı.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2018 Tomb Raider
2015 Bølgen
2012 Hellfjord (Mini Dizi)
2012 Kaçis
2009 Julenatt i Blåfjell
2006 Şeytanın Oteli
2002 Regjeringen Martin (Kısa Film)
1998 A Fistful of Kebab (Kısa Film)
1996 DX13036 (Kısa Film)
1994 En aften i det gronne (Kısa Film)
1993 Snørr (Kısa Film)

Senarist Olarak

2008 Şeytanın Oteli 2
2006 Şeytanın Oteli
1998 A Fistful of Kebab (Kısa Film)
1993 Snørr (Kısa Film) 

Yapımcı Olarak

2013 Gåten Ragnarok
2008 Şeytanın Oteli 2

Oyuncu Olarak

1993 Snørr (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Roar Uthaug Fotoğrafları

Roar Uthaug Haberleri

Portreler