Robert Pattinson

Robert Pattinson

Robert Pattinson
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.5.1986

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz oyuncu, yapımcı ve model.

Alacakaranlık serisindeki Edward Cullen rolüyle tanınmış ve ünlenmiştir. 

İlk yılları

Pattinson Londra, İngiltere'de doğdu. Babası, Richard, Amerika'dan araç ithal ediyordu. Annesi, Clare ise bir modellik ajansı'nda çalışmaktaydı. Ayrıca Pattinson'ın Lizzy Pattinson ve Victoria Pattinson adında iki ablası vardır. Londra'nın Barnes banliyösünde büyüdü. Ardından 12 yaşına kadar Tower House School'da okudu. Buradan ayrılınca eğitimine The Harrodian School'da devam etti. Barnes Theatre Company'de amatör tiyatroya dahil oldu. Buraya dahil olduktan sonra Guys and Dolls oyununda küçük bir rol aldı. Ardından Anything Goes, Our Town, Macbeth ve Tess of the d'Urbervilles oyunlarında da sahne almıştır.

Kariyeri

Pattinson 12 yaşındayken modellik yapmaya başladı. Hackett'in 2007 sonbahar koleksiyonunda yer aldıktan sonra Aralık 2008'de modellik yapmaktan vazgeçti ve bu mesleği bıraktı. Gerekçe olarak ise “Artık fazla kaslı ve erkeksi olduğunu, eskisi gibi ilgi çekmediğini” belirtti.

Oyunculuk kariyeri

Pattinson, oyunculuk kariyerinde Twilight (Alacakaranlık) serisinde canlandırdığı Edward Cullen karakteri ile tanınmıştır. Seride yer alan filmler yazar Stephenie Meyer'in kitaplarından esinlenerek yapılmıştır. Pattinson, daha önce Harry Potter ve Ateş Kadehi filminde Üçbüyücü Turnuvası'nda Hogwarts'ı temsil edecek olan Cedric Diggory, Little Ashes filminde Salvador Dali, The Haunted Airman filminde Toby Jugg gibi rollerde yer almıştır.

Filmografi

2021 The Stars at Noon
2021 The Batman
2020 Tenet
2020 The Devil All the Time
2019 Waiting for the Barbarians
2019 The King
2019 The Lighthouse
2018 High Life
2017 Soygun
2017 Fear & Shame (Kısa Video)
2017 Küçük Hanım
2017 Oneohtrix Point Never: The Pure and the Damned (Kısa Video)
2016 The Childhood of a Leader
2016 The Lost City of Z
2016 Dior: Dior Homme Intense City (Kısa Video)
2015 Queen of the Desert
2015 Life
2014 The Rover
2014 Maps to the Stars
2013 Dior: 1,000 Lives Dior Homme (Kısa Video)
2012 Bel Ami
2012 Cosmopolis
2012 Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2
2011 Water for Elephants
2011 Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1
2010 Remember Me
2010 Alacakaranlık Efsanesi: Tutulma
2010 Love & Distrust
2009 Little Ashes
2009 Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay
2008 How to Be
2008 Alacakaranlık
2007 Harry Potter and the Order of the Phoenix
2005 Harry Potter and the Goblet of Fire
2004 Vanity Fair

Televizyon

2007 The Bad Mother's Handbook (TV Filmi)
2006 The Haunted Airman (TV Filmi)
2004 Ring of the Nibelungs (TV Filmi)

Diskografi

2013 Birds

Soundtrack

2009 Chokin' on the Dust (Part 1)
2009 Chokin' on the Dust (Part 2)
2009 Doin' Fine
2008 Never Think
2008 Let Me Sign

Görev Aldığı Yapımlar

Robert Pattinson Fotoğrafları

Robert Pattinson Haberleri