Robert Wisdom

Robert Wisdom

Robert Wisdom
Oyuncu

Doğum Tarihi: 14.9.1953

Doğum Yeri: ABD

ABD'li aktör. Columbia Üniversitesi mezunudur.


Wisdom , aslen Jamaika'lıdır ve Washington, D.C.'de doğmuştur. The Wire dizisinin birkaç bölümünde Howard 'Bunny' Colvin rolüyle yer alarak ünlenmeye başladı. Bunun yanında 2004 yapımı Barbershop 2: Back in Business ve Ray filmlerinde ve 2007 yapımı Freedom Writers filminde rol almıştır. Prison Break dizisinin 3. sezonunda Panama'lı uyuşturucu kralı Lechero rolüyle de bilinir.  2010 yapımı Amerikan televizyon dizisi Burn Notice 'in 4. sezonunda rol almıştır.

Supernatural dizisinin 4. sezonunda konuk oyuncu olarak 'Melek Uriel' karakterini canlandırmıştır.

Filmografi
Passion Play (2010) - Malcolm
The Collector (2009) - Roy
Ball Don't Lie (2008) - Polis memuru Perkins
Saw IV (2007) - Polis memuru Peter
Sex and Death 101 (2007) - Alpha
Freedom Writers (2007) - Dr. Carl Cohn
The Hawk is Dying (2006) - Billy Bob
Mozart and the Whale (2005) - Blume
The Forgotten (2004) - Carl Dayton
Ray (2004) - Jack Lauderdale
Barbershop 2: Back in Business (2004) - Alderman Lalowe Brown
Duplex (2003) - Polis memuru Dan
Masked and Anonymous (2003) - Lucius
Live from Baghdad (2002—TV) - Bernard Shaw
Coastlines - Bob Johnson
Osmosis Jones (2001) -
Storytelling - Mr. Scott
Dancing at the Blue Iguana (2000) - Eddie
The Heist (1999) - Slim
Three Businessmen (1998)
Mighty Joe Young (1998) - Kwell
Face/Off (1997) - Tito Biondi
That Thing You Do! (1996) - Bobby Washington
Sahara (1995 TV Movie) - Başçavuş Tambul
Clean Slate (1994) - Mort

Dizi
Burn Notice (2010, 2011) Vaughn
Happy Town (2010) Roger Hobbs
NCIS (2009) Warden Gene Halsey
Law & Order: Special Victims Unit (2009) Father Theo
How I Met Your Mother (2009) - McCracken
Supernatural (2008) - Uriel
Prison Break (2007) - Lechero
The Nine (2007) - Clarence Jones
Inconceivable (2005) - Earl Godcheaux
The Wire (2003) - Howard 'Bunny' Colvin
Judging Amy (2003) - D.A. Matthews
Boomtown (2003) - Chronic
The Agency (2003) - Mr. Banga
NYPD Blue (2002) - Eric Green
The District (2001) - Mr. Broyles
ER (2001) - Dr. Hammond
Dharma & Greg (1998) - Prospero
Arli$$ (1998)
Cracker (1997) - Dedektif Danny Watlington
The Sentinel (1996) - Teğmen Williams
Agatha Christie's Poirot (1993) - Garson
The Bill (1990) - Johnny Olina-Olu
Poltergeist: The Legacy (1997, 1998, 1999) - Daniel Euwara

Görev Aldığı Yapımlar

Robert Wisdom Fotoğrafları

Robert Wisdom Haberleri

Portreler