Rock Hudson

Rock Hudson

Rock Hudson
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.11.1925

Ölüm Tarihi: 2.10.1985

Doğum Yeri: Winnetka, ABD

Roy Harold Scherer, Jr. ya da sahne adıyla Rock Hudson (17 Kasım 1925 – 2 Ekim 1985), ABD'li oyuncu. 1950'li ve 1960'lı yılların romantik karakteri olarak tanındı. Yaklaşık 70 filmde ve pek çok televizyon dizisinde rol aldı. Daha çok Doris Day ile oynadığı filmler ile bilinir. AIDS'e bağlı hastalıktan ölen dünyaca ünlü ilk kişidir. Cenazesi yakılmıştır.
Kişisel Yaşamı

Bağlı olduğu film stüdyosundaki sekreterlerden Phyllis Gates ile evlendi. Çok geçmeden Gates, Hudson’ın eşcinsel olduğunu dünyaya ilan edip boşanma davası açtı. Böylece Hudson’ın sırrı ortaya çıkmış oldu.


Ödüller

  Akademi Ödülleri: 1957 En iyi aktör adayı Giant
  Golden Globe: 1959 En iyi aktör
  Golden Globe: 1960 En iyi aktör
  Golden Globe: 1961 En iyi aktör (Tony Curtis'le beraber)
  Golden Globe: 1963 En iyi aktör

Filmografisi

  Fighter Squadron (1948)
  Undertow (1949)
  One Way Street (1950)
  I Was a Shoplifter (1950)
  Peggy (1950)
  Winchester '73 (1950)
  The Desert Hawk (1950)
  Shakedown (1950)
  Tomahawk (1951)
  Air Cadet (1951)
  The Fat Man (1951)
  Bright Victory (1951)
  Iron Man (1951)
  Bend of the River (1952)
  Here Come the Nelsons (1952)
  Scarlet Angel (1952)
  Has Anybody Seen My Gal? (1952)
  Horizons West (1952)
  The Lawless Breed (1953)
  Seminole (1953)
  Sea Devils (1953)
  The Golden Blade (1953)

 

  Gun Fury (1953)
  Back to God's Country (1953)
  Beneath the 12-Mile Reef (1953) (narrator)
  Taza, Son of Cochise (1954)
  Magnificent Obsession (1954)
  Bengal Brigade (1954)
  Captain Lightfoot (1955)
  One Desire (1955)
  All That Heaven Allows (1955)
  Never Say Goodbye (1956)
  Giant (1956)
  Written on the Wind (1956)
  Battle Hymn (1957)
  Something of Value (1957)
  A Farewell to Arms (1957)
  The Tarnished Angels (1958)
  Twilight for the Gods (1958)
  This Earth Is Mine (1959)
  Pillow Talk (1959)
  The Last Sunset (1961)
  Come September (1961)
  Lover Come Back (1961)

 

  The Spiral Road (1962)
  Marilyn (1963)
  A Gathering of Eagles (1963)
  Man's Favorite Sport? (1964)
  Send Me No Flowers (1964)
  Strange Bedfellows (1965)
  A Very Special Favor (1965)
  Blindfold (1965)
  Seconds (1966)
  Tobruk (1967)
  The Man Who Makes the Difference (1968)
  Ice Station Zebra (1968)
  A Fine Pair (1969)
  The Undefeated (Batının Devleri) (1969)
  Darling Lili (1970)
  Hornets' Nest (1970)
  Pretty Maids All in A Row (1971)
  Showdown (1973)
  Embryo (1976)
  The Mirror Crack'd (1980)
  The Martian Chronicles (1980)
  World War Three (1982)
  The Ambassador (1984)

Görev Aldığı Yapımlar

Rock Hudson Fotoğrafları

Portreler