Roland Møller

Roland Møller

Roland Møller
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1972

Doğum Yeri: Odense, Danimarka

Danimarkalı aktör.

Møller Danimarka'nın Odense kentinde suç dolu bir ortamda büyüdü. Saldırı yüzünden 10 kez mahkumiyet almıştır. 2002 yılında Odense'den ayrılma kararına binaen şartlı tahliyeyle serbest bırakılmadan önce toplamda dört buçuk yıl boyunca kamuda hizmet vermişti. Daha sonra bir müzik okulu olan Den Rytmiske Højskole'e katıldı ve Kopenhag'da rapçi Jokeren ile birlikte şarkı sözü yazarı olarak çalışmaya başladı.

İlk kez 2007 yılında aynı zamanda senarist ve yapımcılığını da üstlendiği Lommen fuld af guld kısa filminde rol aldı. İlk sinema deneyimi ise 2010 yılı yapımı R filminde canlandırdığı Mureren karakteriyle olmuştur.

Filmografi

2018 Gökdelen
2018 A Bluebird in My Heart
2018 Yolcu
2017 Papillon
2017 Sarışın Bomba
2017 Blot et minde (Kısa Film)
2017 Underverden
2016 Undercover
2016 X (Kısa Film)
2015 Mayın Ülkesi
2015 Kahin'in Kızı
2014 İkinci Bir Şans
2014 For det fælles bedste (Kısa Film)
2013 Den der viser vej (Kısa Film)
2013 Nordvest
2012 Fidye
2010 R
2007 Lommen fuld af guld (Kısa Film - Ayrıca senarist ve yapımcı)

Televizyon

2014 Dicte (TV Dizisi)

Görev Aldığı Yapımlar

Roland Møller Fotoğrafları

Roland Møller Haberleri

Portreler