Ron Howard

Ron Howard

Ron Howard
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.3.1954

Doğum Yeri: Oklahoma, ABD

ABD'li oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Ronald William Howard'dır. Akıl Oyunları (2001), Apollo 13 (1995), Çılgın Aile (1989) ve Deniz Kızı (1984) gibi yapımlarla tanınmıştır.

1976 yılında The Shootist filmindeki rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü'ne aday gösterilmiştir. 2007 yılında The Da Vinci Code filmi ile Razzie olarak bilinen Altın Ahududu Ödülleri'ne En Kötü Yönetmen dalında aday gösterilmiştir.

1975 yılından bu yana Cheryl Alley ile evlidir ve Bryce Dallas, Jocelyn Carlyle, Paige Carlyle ve Reed Cross isimlerinde dört çocuğu vardır.

Filmografi

Yönetmen

2019 Pavarotti (Belgesel)
2018 Han Solo: Bir Star Wars Hikâyesi
2016 Cehennem
2016 The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (Belgesel)
2015 Denizin Ortasında
2013 Made in America (Belgesel)
2013 Zafere Hücum
2011 Yaman Çelişki
2010 Presidential Reunion (Kısa Video)
2010 Heidi Montag Says No to Plastic (Kısa Video)
2009 Melekler ve Şeytanlar
2008 Frost/Nixon
2006 Da Vinci Şifresi
2005 Cinderella Man
2003 Kayıp
2001 Akıl Oyunları
2000 Grinç
1999 EDtv
1996 Fidye
1995 Apollo 13
1994 The Paper
1992 Uzak Ufuklar
1991 Alev Kapanı
1989 Çılgın Aile
1988 Willow
1986 Gung Ho
1985 Koza
1984 Deniz Kızı
1982 Night Shift
1977 Grand Theft Auto
1969 Cards, Cads, Guns, Gore and Death (Kısa Film)
1969 Deed of Daring-Do (Kısa Film)
1969 Old Paint (Kısa Film)

Televizyon

2017 Genius
2015 Breakthrough (Belgesel Dizi)
1987 Take Five (TV Filmi)
1983 Little Shots (TV Filmi)
1981 Through the Magic Pyramid (TV Filmi)
1980 Skyward (TV Filmi)
1978 Cotton Candy (TV Filmi)

Yapımcı

2020 Untitled Dwyane Wade Documentary (Belgesel)
2019 Curious George: Royal Monkey (Video)
2019 Backdraft 2 (Video)
2019 Dads (Belgesel)
2019 Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band (Belgesel)
2019 Pavarotti (Belgesel)
2017 Kara Kule
2016 The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (Belgesel)
2016 Cehennem
2015 Denizin Ortasında
2015 Merakli Maymun 3: Ormana Dönüş
2014 İyi Bir Yalan
2013 Curious George: A Halloween Boo Fest (Video)
2013 Curious George Swings Into Spring (Video)
2013 ...And She Was My Eve (Kısa Video)
2013 A Dream of Flying (Kısa Film)
2013 Evermore (Kısa Film)
2013 Little Duck (Kısa Film)
2013 Out of the Blue (Kısa Film)
2013 Made in America (Belgesel)
2013 Zafere Hücum
2012 Katy Perry: Part of Me (Belgesel)
2011 When You Find Me (Kısa Film)
2011 Kovboylar ve Uzaylılar
2011 Restless
2011 Yaman Çelişki
2009 Melekler ve Şeytanlar
2009 Curious George 2: Follow That Monkey!
2008 Frost/Nixon
2008 Sahtekar
2006 Da Vinci Şifresi
2006 Meraklı Maymun
2005 Inside Deep Throat (Belgesel)
2005 Cinderella Man
2004 The Alamo
2003 Kayıp
2001 Akıl Oyunları
2000 Grinç
1999 Ringin Ötesi (Belgesel)
1999 EDtv
1997 Inventing the Abbotts
1996 Dava
1992 Uzak Ufuklar
1991 Closet Land
1991 The Doors
1989 Meraklı Komşular
1988 Clean and Sober
1988 Vibes
1987 Porşe Hırsızları
1986 Gung Ho
1980 Leo and Loree

Televizyon

2020 The Black Child
2020 On Pointe (Belgesel Dizi)
2019 Peanuts in Space: Secrets of Apollo 10 (Kısa Film)
2019 Arrested Development
2018 Mars
2018 Genius
2017 Breakthrough (Belgesel Dizi)
2015 Curious George (Mini Dizi)
2015 Clan of the Cave Bear (TV Filmi)
2015 WTF America (TV Filmi)
2014 Unsung Heroes: The Story of America's Female Patriots (Belgesel)
2012 The Great Escape
2012 Parenthood
2012 Susan 313 (TV Filmi)
2009 Meraklı Maymun: Tam Maymunca Bir Yılbaşı (TV Filmi)
2006 The Inside
2003 The Break (TV Filmi)
2003 The Snobs (TV Filmi)
2002 Felicity
2001 The Beast
2001 The PJs
2001 Silicon Follies (TV Filmi)
2000 Sports Night
2000 Wonderland
1999 Mulholland Dr. (TV Filmi)
1999 Student Affairs (TV Filmi)
1998 From the Earth to the Moon (Mini Dizi)
1997 Hiller and Diller
1990 Parenthood
1988 Smart Guys
1988 Poison
1988 Poison (TV Filmi)
1987 Take Five (TV Filmi)
1986 The Lone Star Kid (TV Filmi)
1985 ABC Afterschool Specials
1985 Maximum Security
1985 Into Thin Air (TV Filmi)
1983 Little Shots (TV Filmi)
1983 When Your Lover Leaves (TV Filmi)
1981 Through the Magic Pyramid (TV Filmi)
1981 Skyward Christmas (TV Filmi)
1980 Skyward (TV Filmi)

Senaryo

1992 Uzak Ufuklar
1989 Çılgın Aile
1977 Grand Theft Auto

Televizyon

2015 Parenthood
1978 Cotton Candy (TV Filmi)

Oyuncu

2014 Gold Peak Tea: Home-Brewed Taste (Kısa Video - Anlatıcı)
2011 The Death and Return of Superman (Kısa Film)
2011 Tepedeki Ev (Seslendirme)
2009 Jamie Foxx Ft. T-Pain: Blame It (Kısa Video)
2001 Osmosis Jones (Seslendirme)
2001 Akıl Oyunları
2000 Grinç
1998 Welcome to Hollywood
1982 Night Shift
1979 More American Graffiti
1977 Grand Theft Auto
1976 The Shootist
1976 The First Nudie Musical
1976 Eat My Dust
1974 Demir Mızraklılar
1973 Happy Mother's Day, Love George
1973 Gençlik Yılları
1970 Vahşi Ülke
1965 Village of the Giants
1963 Annem Kim Olacak?
1962 The Music Man
1961 Five Minutes to Live
1959 Maceralar Yolunda
1956 Frontier Woman

Televizyon

2019 Peanuts in Space: Secrets of Apollo 10 (Kısa Film)
2019 Arrested Development (Anlatıcı)
2018 This Is Us
2016 The Odd Couple
2016 Nightmare Next Door (Belgesel Dizi)
2016 Donald Trump's The Art of the Deal: The Movie (TV Filmi)
1999 Frasier (Seslendirme)
1999 Simpson Ailesi (Seslendirme)
1986 Return to Mayberry (TV Filmi)
1984 Happy Days
1983 When Your Lover Leaves (TV Filmi)
1981 Saturday Night Live
1981 Insight
1981 The Fonz and the Happy Days Gang (Mini Dizi – Seslendirme)
1981 Fire on the Mountain (TV Filmi)
1981 Bitter Harvest (TV Filmi)
1980 Act of Love (TV Filmi)
1979 Laverne & Shirley
1977 I'm a Fool (TV Filmi)
1975 Disneyland
1975 Huckleberry Finn (TV Filmi)
1974 Walton Ailesi
1974 The Migrants (TV Filmi)
1974 Locusts (TV Filmi)
1973 M*A*S*H
1972 The Bold Ones: The New Doctors
1972 Love, American Style
1972 Bonanza
1972 The Smith Family
1970 Lassie
1970 Headmaster
1970 Smoke (TV Filmi)
1969 Land of the Giants
1969 Judd for the Defense
1969 Gunsmoke
1969 Daniel Boone
1969 Lancer
1969 Gentle Ben
1968 The F.B.I.
1968 Mayberry R.F.D.
1968 Gomer Pyle: USMC
1968 The Andy Griffith Show
1967 Vadideki Hayat
1966 I Spy
1965 The Big Valley
1964 Valentine's Day
1964 The Great Adventure
1964 Kaçak
1964 Dr. Kildare
1963 The Eleventh Hour
1962 The New Breed
1962 Route 66
1961 The Many Loves of Dobie Gillis
1961 General Electric Theater
1960 The Red Skelton Show
1960 Pete and Gladys
1960 Make Room for Daddy
1960 Cheyenne
1960 Dennis the Menace
1959 The DuPont Show with June Allyson
1959 Playhouse 90
1959 Johnny Ringo
1959 Hennesey
1959 Five Fingers
1959 Alacakaranlık Kuşağı

Görev Aldığı Yapımlar

Ron Howard Fotoğrafları

Ron Howard Haberleri