Rosamund Pike

Oyuncu

Doğum Tarihi: 27.1.1979

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz oyuncu. Tam adı Rosamund Mary Ellen Pike'dır.

Pike, Hammersmith, Londra'da doğdu. Opera sanatçıları Caroline ve Julian Pike'ın tek çocuğuydu. Pike'ın babası Birmingham Konservatuarı'nda Operatik Çalışmalar bölümünün baş profesörü olarak görev yapmaktadır.

Rosamund Pike yedi yaşına gelene kadar ailesinin sahne aldığı yerler için tüm Avrupa'yı dolaştı. Bristol'de bir Badminton Okulu'ndan burs kazandı ve Romeo ve Juliet'in bir yapımında Juliet'i oynarken bir menajer tarafından fark edildi ve profesyonel kariyerine başlamasına yardım edildi.

Başvurduğu tüm devlet okulları onu geri çevirince, Wadham College, Oxford'da İngiliz Edebiyatı okudu ve buradan mezun oldu. Oyunculuk kariyerini kovalamak için bir yıl ara verdi ve sahne deneyimi kazanmak için pek çok tiyatro oyununda yer aldı.

İlk projesi 1998 yılında çıkan bir televizyon filmi olan A Rather English Marriage'dı ve 21 yaşındayken Başka Gün Öl'de oynadığı Bond Kızı Miranda Frost karakteriyle ilgi topladı. 2004'te The Libertine filmi için 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' kategorisinde BIFA Ödülü kazandı, ayrıca Aşk Dersi (2009) ve Kadının Fendi (2010) filmeri ile de aynı ödüle aday oldu.

İlgi çeken diğer projeleri arasında Aşk ve Gurur (2005), Cinayet Gecesi (2007), Barney's Version (2010) ve Kayıp Kız (2014) bulunuyor. Kayıp Kız'daki Amy Elliott Dunne performansı çok iyi övgüler aldı ve 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında BAFTA, Altın Küre, SAG ve Akademi Ödülleri dahil birçok ödül ve adaylık kazandı. 

Televizyonda ise Pike, 2011 yılında Women in Love'da yer aldı. Tiyatroda ise Hitchcock Blonde, Summer and Smoke, Gas Light ve Hedda Gabler dahil West End'in birkaç yapımında oynadı.

Özel Hayatı

2007 yılında yönetmen Joe Wright ile nişanlandı ama 2008 yılında düğünü iptal ettiklerini duyurdu. Aralık 2009'dan beri sayısal araştırmacı Robie Uniacke ile bir ilişkisi var. Çiftin Solo (6 Mayıs 2012 doğumlu) ve Atom (2 Aralık 2014 doğumlu) iki oğlu oldu.

Filmografi
2018 Entebbe
2017 HHhH
2017 High Wire Act
2017 Hostiles
2016 A United Kingdom
2015 Return to Sender
2014 A Long Way Down
2014 Hector and the Search for Happiness
2014 What We Did on Our Holiday
2014 Gone Girl
2013 The Devil You Know
2013 The World's End
2012 Wrath of the Titans
2012 Jack Reacher
2011 The Organ Grinder's Monkey (Kısa Film)
2011 Johnny English Reborn
2011 The Big Year
2010 Burning Palms
2010 Jackboots on Whitehall (Seslendirme)
2010 Barney's Version
2010 Made in Dagenham
2009 An Education
2009 Surrogates
2009 Yesterday We Were in America (Belgesel)
2007 Fracture
2007 Fugitive Pieces
2005 Pride & Prejudice
2005 Doom
2004 Promised Land
2004 The Libertine
2002 Die Another Day

Televizyon

2015 Thunderbirds Are Go
2011 Women in Love
2009 Freefall (TV Filmi)
2008 The Tower
2002 Bond Girls Are Forever (Belgesel)
2002 Foyle's War
2001 Love in a Cold Climate
2000 Trial & Retribution
1999 Wives and Daughters (Mini Dizi)
1998 Seven Days
1998 A Rather English Marriage (TV Filmi)

Tiyatro

2010 Hedda Gabler
2009 Madame de Sade
2007 Gaslight
2006 Summer and Smoke
2002 Hitchcock Blonde

Ödüller
2015 Sant Jordi Ödülleri - En İyi Yabancı Oyuncu, Kayıp Kız
2014 Austin Film Critics Association - En İyi Bayan Oyuncu, Kayıp Kız
2014 Awards Circuit Community Ödülleri - En İyi Bayan Baş Rol, Kayıp Kız
2014 Denver Film Critics Society - En İyi Bayan Oyuncu, Kayıp Kız
2014 Detroit Film Critics Society - En İyi Bayan Oyuncu, Kayıp Kız
2014 Empire Ödülleri - En İyi Bayan Oyuncu, Kayıp Kız
2014 Florida Film Critics Circle - En İyi Bayan Oyuncu, Kayıp Kız
2014 Kansas City Film Critics Circle - En İyi Bayan Oyuncu, Kayıp Kız
2014 London Film Critics Circle Ödülleri - Yılın İngiliz Bayan Oyuncusu, Kayıp Kız ve Tatilde Ne Yaptık
2014 North Texas Film Critics Association - En İyi Bayan Oyuncu, Kayıp Kız
2014 Oklahoma Film Critics Circle Ödülleri - En İyi Bayan Oyuncu, Kayıp Kız
2014 Online Film Critics Society - En İyi Bayan Oyuncu, Kayıp Kız
2014 Palm Springs Uluslararası Film Festivali - Çığır Açan Performans, Kayıp Kız
2014 Phoenix Film Critics Society - En İyi Bayan Oyuncu, Kayıp Kız
2014 Phoenix Film Critics Society - Kamera Karşısında Çığır Açan Performans, Kayıp Kız
2014 St. Louis Gateway Film Critics Association - En İyi Bayan Oyuncu, Kayıp Kız
2014 Utah Film Critics Association - En İyi Bayan Oyuncu, Kayıp Kız
2014 Saturn Ödülü - En İyi Bayan Oyuncu, Kayıp Kız
2005 İngiliz Bağımsız Film Ödülleri - En İyi Yardımcı Bayan Oyuncu, The Libertine
2003 Empire Ödülleri - En İyi Çıkış Yapan Oyuncu, Başka Gün Öl

Görev Aldığı Yapımlar

Rosamund Pike Fotoğrafları

Rosamund Pike İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler